Neverovatno drska „krađa“ gola

Neverovatno drska
Neverovatno drska "krađa" gola
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U žaru borbe na sportskim borilištima nije redak slučaj da se dogodi nesportski potez, ali obično se to završi na način da sportista prizna grešku i eventualno se izvini protivniku za ono što je nenamerno uradio. Međutim, ima i onih drugih slučajeva…
Takav jedan dogodio se u Brazilu, aprila 2017. godine, u meču koji je odigran između ekipe Tupi i Amerika Mineiro. Meč je završen rezultatom 1:1, a pravi mali skandal odigrao se kod gola kojim je ekipa Tupija došla u vođstvo. Akcija je krenula po sredini terena, a otvarale su se dve opcije, Kasa Hato u sredini i Žaža po levoj strani. Lopta ide precizno po zemlji do Žaže, koji se sjajno otvorio. On odlično prolazi poslednjeg odbrambenog igrača Amerike, a onda sjajnom fintom vara i golmana. Međutim, tu nije kraj, on nije želeo samo da „bocne“ loptu i pošalje je u mrežu, već je napravio dodatan potez, okrenuo se oko svoje ose, a zatim zaustavio loptu negde na gol liniji. Sve je izgledalo vrlo efektno, odigrano za publiku, u stilu pravih brazilskih majstora.

Žaža je namestio loptu da postigne gol, ali Kasa Hato je odlučio da ipak on postigne gol.
Žaža je namestio loptu da postigne gol, ali Kasa Hato je odlučio da ipak on postigne gol.

I kad su svi očekivali da Žaža petom završi sjajnu akciju i dovede svoj tim u vođstvo u celu „priču“ umešao se njegov saigrač Kasa Hato, koji je natrčao na loptu i sa gol linije ispod noge svog saigrača šutnuo u mrežu. U trenutku svi su bili u šoku, ali ne i strelac gola. On je najnormalnije krenuo da trči i da se raduje kao da se ništa neobično nije dogodilo. Proslavljao je gol sam, bez podrške saigrača. Žaža je odmah nakon gola vidno iznerviran pokušao da uhvati saigrača za dres i možda se sukobi sa njim, ali se Kasa Hato oteo i nastavio sa proslavom kao da se ništa čudno nije dogodilo. Nakon meča podigla se velika prašina oko ovog pogotka i dok su jedni Kasa Hata nazivali lopovom, a njegov potez drskim i bezobraznim, drugi su govorili da je on to uradio u žaru borbe, želeći da svom timu osigura vođstvo i da uopšte nije ni bio svestan toga što je uradio. Mnogi su se zapitali zašto je Kasa Hato sa svojih 30 godina promenio jedanaest klubova i to povezivali sa tim da nije timski igrač i da igra isključivo za sebe.
Pogledajte celu situaciju oko ovog gola koji je izazvao dosta polemike u Brazilu, ali i šire, a u komentaru nam napišite vaše mišljenje i kako biste vi reagovali da vam se ovako nešto dogodi na terenu:

Prethodni tekstĐorđević i Danilović – „Alley-oop“ za špice na oproštaju od dresa Partizana
Sledeći tekstAgnješka Radvanska i Barbora Stricova – „Sedeći tenis“