Agnješka Radvanska i Barbora Stricova – „Sedeći tenis“

Agnješka Radvanska i Barbora Stricova -
Agnješka Radvanska i Barbora Stricova - "Sedeći tenis"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U šesnaestini finala Rolan Garosa 2016. godine, Agnješka Radvanska opravdala je ulogu favorita i posle tri seta slavila u duelu protiv Barbore Stricove. Iako je meč završen posle tri seta, može se reći da je prava neizvesnost viđena samo u drugom, jer je prvi i treći set Agnješka Radvanska dobila ubedljivo, a upravo u tom drugom setu koji je završen posle taj-brejka viđen je i poen meča.
U 12. gemu meča, pri vođstvu Radvanske od 6:2 i 3:0, na servis Stricove publika je prisustvovala prelepom poenu. Ubrzo po početku poena, Barbora Stricova posle napada bekhend dijagonalom kreće na mrežu, ali Agnješka Radvanska igra savršenu pasing paralelu iz bekhenda i to posle proklizavanja i učinilo se tada da će to biti dovoljno da osvoji poen. Ipak, Stricova uspeva nekako da se snađe i odigra volej, kojim je ostala u poenu, ali je i završila na zemlji…

Agnješka Radvanska i Barbora Stricova odigrale su prelep poen na Rolan Garosu 2016. godine.
Agnješka Radvanska i Barbora Stricova odigrale su prelep poen na Rolan Garosu 2016. godine.

Tada poen postaje dodatno interesantan, jer i Radvanska posle narednog udarca završava na zemlji, a Stricova u pokušaju da ustane za sledeći udarac ponovo pada, ali i uspeva iz sedećeg položaja da loptu odlično prebaci preko mreže. Radvanska je uspela nekako da se pridigne i stigne loptu, ali samo da je prebaci preko mreže i omogući Stricovoj da rutinskim udarcem okonča taj prelep i neobičan poen, koji je izazvao ovacije na tribinama i kasnije izabran za poen dana na Rolan Garosu.
Zanimljivo je da je taj poen imao i svoje „treće poluvreme“, pošto je jedan fotograf odlučio da uslika Agnješku Radvansku tokom poena dok je bila na zemlji i to tako da joj se vidi donji veš, što je naišlo na osudu sportske javnosti, koja je smatrala da je on to uradio sa namerom. Kako je izgledao jedan od najlepših poena na Rolan Garosu 2016. godine, koji su odigrale Agnješka Radvanska i Barbora Stricova, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstNeverovatno drska „krađa“ gola
Sledeći tekstToni Kukoč – Gde će lopta?!