Nikada ne pričaj tako sa „Crnim Isusom“

Nikada ne pričaj tako sa
Nikada ne pričaj tako sa "Crnim Isusom"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Redži Miler je proveo 18 godina u NBA ligi i za to vreme postao jedan od najboljih šutera u istoriji košarke. Svih 18 sezona nastupao je za Indijana Pejserse, a iako nije nikada došao do šampionskog prstena, to nije sprečilo da ga mnogi smatraju jednim od najboljih igrača lige i to u vreme kada je po mnogima NBA liga bila na vrhuncu. Osim po sjajnim partijama i fenomenalnim pogtcima, o kojima ste već mogli da čitate ranije na našem sajtu, Redži Miler je tokom karijere bio poznat i po „prgavom“ karakteru, čestim sukobima sa protivničkim igračima i navijačima, ali i po tome što se nikoga od protivnika nije plašio i niti jednog protivničkog igrača previše respektovao. Već po ulasku u ligu 1987. godine Redži Miler je želeo da pokaže da je stigao novi „klinac“ koji će zaseniti zvezde, a uz „malu pomoć“ Čaka Persona pokušao je i da isprovocira Majkla Džordana, ali bolje da to nije pokušavao…

Redži Miler je imao veliku želju da se pokaže u svom prvom duelu protiv Majkla Džordana.
Redži Miler je imao veliku želju da se pokaže u svom prvom duelu protiv Majkla Džordana.

„Bilo je to u mojoj ruki sezoni, igrali smo sa Čikago Bulsima, a to je bila treća ili četvrta godina Majkla Džordana u ligi. Igrali smo prijateljski duel, a to su mečevi koje većina iskusnijih igrača ne voli da igra, oni vole samo takmičarske mečeve da igraju. Ja sam bio novajlija pun želje i igrao sam protiv Majkla. Čak Person koji je bio moj saigrač i poznati „treš toker“ bio je u „fazonu“: ‘Možeš li da veruješ da igraš protiv Majkla Džordana, momka o kome svi pričaju i koji bi trebalo da može da „hoda po vodi“. „Razbi“ ga Redži! A mogao bi i nešto da mu kažeš…’ Ja sam tada rekao: ‘Znaš šta, u pravu si!’ ‘Majkl, šta ti misliš ko si?! Veličanstveni Majkl Džordan! Možda je i tako, ali je u gradu novi klinac!’ To sam mu rekao, a on me je čudno pogledao i počeo da odmahuje glavom. To je bilo oko poluvremena, a na poluvremenu sam imao 10, a on samo 4 poena… Na kraju meča, on je postigao 44, a ja 12 poena. U drugom poluvremenu naš skor je bio 40:2! I dok je odlazio sa terena on mi se obratio: ‘Budi pažljiv sledeći put i zapamti, nikada ne pirčaj tako sa ‘Crnim Isusom.““ – ispričao je Redži Miler za medije skoro 30 godina posle svog prvog duela protiv Majkla Džordana, želeći da svima objasni koliko je fenomenalan košarkaš bio Majkl Džordan, ali i da pokaže navijačima koliko je Majklov takmičarski duh bio neverovatan.

Redži Miler je provocirao Džordana u njihovom prvom međusobnom duelu, što se na kraju nije završilo najbolje po njega.
Redži Miler je provocirao Džordana u njihovom prvom međusobnom duelu, što se na kraju nije završilo najbolje po njega.

Iako je dobio lekciju već na startu svoje NBA karijere, to nije umanjilo samopouzdanje Redžija Milera i nije ga sprečilo da postane jedan od najboljih igrača lige, ali i da i dalje nastavi da ulazi u „treš tok“ sa protivnicima, pa i sa samim Džordanom, o čemu ćete imati priliku da čitate na našem sajtu.

Prethodni tekstAutogol kome se smejala cela planeta
Sledeći tekstRikardo Kaka – Ponižavanje odbrane Mančester Junajteda