Autogol kome se smejala cela planeta

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tokom fudbalske istorije imali smo priliku da vidimo raznorazne bizarne autogolove i gotovo svaki je smešan na svoj način, osim naravno kada to nije autogol tima za koji navijamo. Međutim, danas vam donosimo kratku priču o golmanu koji je pojam “autogol” podigao na viši nivo.
Sve se događalo u julu 2016. godine. Čekao se početak nove sezone i navijači su pratili pripremne utakmice svojih ekipa koje su trenirale širom sveta. Tako je ekipa premijerligaša Bornmauta imala turneju po Americi a jedan od protivnika bio je drugoligaš Minesota Junajted koji nije uspeo da pruži mnogo protiv solidne ekipe iz Engleske.

Sami Ndjok je "briljirao" na prijateljskom meču protiv Bornmauta.
Sami Ndjok je „briljirao“ na prijateljskom meču protiv Bornmauta.

Naime, Bormaut je slavio ubedljivo, rezultatom 4:0, ali sve bi to bilo veoma brzo zaboravljeno da se nije desio detalj kakav gotovo nikad nije viđen na fudbalskim terenima. U 26. minutu utakmice, pri rezultatu 1:0, Bornmaut je napadao, ali je golman Minesote Sami Ndjok istrčao na loptu i pokupio je pre protivničkog napadača. Međutim, samo trenutak kasnije, Kamerunac je uradio nešto neshvatljivo. Krenuo je da loptu rukom doda do svog igrača, ali se u poslednjem trenutku predomislio ili se dogodilo nešto drugo, tek on je loptu bacio ka svojoj mreži. Videvši u trenutku da je pogrešio i da će postići neverovatno glup autogol, Sami Ndjok kreće da trči za loptom koju je sam bacio, što celu situaciju čini još smešnijom. Iako se svojski trudio, nije uspeo da je sustigne i lopta je prešla gol liniju, a on je zajedno sa njom završio u mreži što je iznenadilo igrače oba tima, ali i izazvalo ovacije i smeh na tribinama. Bio je to zaista neverovatan i neshvatljiv potez.

Sami Ndjok postigao je veoma komičan autogol na meču protiv Bornmauta.
Sami Ndjok postigao je veoma komičan autogol na meču protiv Bornmauta.

Mnogi su posle ovog presmešnog autogola očekivali da Ndjok objasni svoj postupak, ali umesto da priča za medije on je snimio kratak film, u kome je za autogol okrivio ni manje ni više nego sendvič. Naravno sve je bilo u duhu dobre šale, ali je Kamerunac imao sreće, jer je u pitanju bila samo prijateljska utakmica, inače navijači ne bi sa osmehom prihvatili ovakav vid objašnjenja.
Podsetite se kako je golman Mineoste postigao gol sezone u Americi 2016. godine, ali na njegovu žalost autogol sezone i kako je duhovito za sve okrivio sendvič:

loading…
Prethodni tekstTo nije čudo, to je Troj Polamalu!
Sledeći tekstNikada ne pričaj tako sa „Crnim Isusom“