Niklas Bentner – Gol za manje od dve sekunde

Niklas Bentner – Gol za manje od dve sekunde

Niklas Bentner iako nije postigao onoliko koliko je obećavao na početku karijere postao je igrač koga navijači obožavaju i na čiji račun se neprestano prave šale. Popularni “Lord” karijeru je počeo u rodnoj Danskoj, ali se vrlo brzo priključio juniorima Arsenala gde nije pokazao mnogo od svog raskošnog potencijala. Usledile su mnogobrojne pozajmice u kojima Bentner nije imao zapažene uloge, ali je uspeo da sakupi par ozbiljnih trofeja kao što je titula sa Juventusom i Kup Nemačke sa Volfsburgom.
Međutim, Bentner neće ostati upamćen samo po navedenom već i po jednom rekordu koji teško da će neko uspeti da obori. Bio je 22. decembar 2007. godine i na „Emirejtsu“ pred 60.000 ljudi fudbalsku bitku za severni deo Londona su vodili ljuti rivali Arsenal i Totenhem. Bentner je bio na klupi. Bentner je trčao ka šesnaestercu, Fabregas izveo korner, a Bentner odlično skočio i sjajnim trzajem glavom poslao loptu iza leđa Robinsona. Spektakularan gol koji je publiku digao na noge! Prvi kontakt sa loptom krunisan je pogotkom. Bentner je bio presrećan, a najviše je slavio čovek koji ga je uveo u igru. Engleski statističari su se odmah bacilli na posao i izračunali da je to bio najbrži gol u istoriji Premijer lige i da je zvanično od ubacivanja lopte u igru proslo svega 1.8 sekundi. Niklas Bentner tako je postavio specifičan rekord koji do dana današnjeg niko nije uspeo da obori.Te sezone se vratio sa pozajmice iz Birmingema, potpisao novi ugovor i nadao se čudu, da izbori mesto u timu pored Van Persija i Adebajora.
Gradski rivali vodili su kao i uvek veliku borbu da bi pred kraj prvog poluvremena Arsenal poveo golom Adebajora, koji je na asistenciju Fabregasa zatresao mrežu najvećeg rivala. Sa ovim rezultatom otišlo se na odmor a u drugom poluvremenu „rat“ se nastavio. Totenhem je zaigrao napadački i mnogo grublje što je rezultiralo izjednačenjem rezultata. „Beli“ deo Londona obradovao je Dimitar Berbatov, koji je loptu na asistenciju Robija Kina sproveo u mrežu. Usledilo je zatišje i nešto opreznija igra sve do 71. minuta kda je Totenhem promašio penal. Ali „stari lisac“ Arsen Venger nije se mirio sa rezultatom. U 74. minutu napravio je jednu od najboljih izmena u trenerskoj karijeri. Iz igre je izveo Ebuea, a u igru uveo Niklasa Bentnera. I to je bio istorijski trenutak. Bentner je trčao ka šesnaestercu, Fabregas izveo korner, a Bentner odlično skočio i sjajnim trzajem glavom poslao loptu iza leđa Robinsona. Spektakularan gol koji je publiku digao na noge! Prvi kontakt sa loptom krunisan je pogotkom. Bentner je bio presrećan, a najviše je slavio čovek koji ga je uveo u igru. Engleski statističari su se odmah bacilli na posao i izračunali da je to bio najbrži gol u istoriji Premijer lige i da je zvanično od ubacivanja lopte u igru proslo svega 1.8 sekundi. Niklas Bentner tako je postavio specifičan rekord koji do dana današnjeg niko nije uspeo da obori.
Kako je izgledao prvi kontakt sa loptom i najbrži gol posle izmene u istoriji Premijer lige koji je postigao “Lord” Bentner u derbiju severnog Londona, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama:

Prethodni tekstAbiov „nokaut“ Saleta Đorđevića
Sledeći tekstHeder Dorniden – Oborena, umalo pregažena, ali ne i poražena