Nikola Mau – „Bomba“ iz servisa u glavu svog partnera

Nikola Mau -
Nikola Mau - "Bomba" iz servisa u glavu svog partnera

Simone Boleli i Fabio Fonjini su na Australian openu 2015. godine postali prvi Italijani koji su se domogli Grend slem trofeja u dublu u Open eri. Oni su u finalu savladali francuski par Pjer-Igo Erber-Nikola Mau sa 6:4, 6:4, ali se taj meč osim po istorijskom trijumfu Italijana, pamti i po jednom vrlo neobičnom detalju koji se dogodio sredinom prvog seta.
Mau i Erber su bili apsolutni favoriti u tom finalu muških parova na Ozi openu 2015. godine. Igrali su Francuzi u meču za trofej protiv Bolelija i Fonjinija, koji nisu bili nosioci na turniru i koji su na iznenađenje svih stigli do finala. Na početku meča su Mau i Erber opravdavali ulogu favorita i vrlo brzo stekli su brejk prednosti, ali tada Italijani kreću da igraju odlično i poravnjavaju rezultat na 3:3. U sedmom gemu na servisu je bio Nikola Mau, a francuski par je imao prednost od 30-15 u gemu, kada se Mau spremao za prvi servis u “prednost” stranu. Uputio je Nikola još jednu za njegove standarde uobičajenu “bombu” iz servisa od oko 200km/h, ali taj servis nije završio gde je trebalo…

Nikola Mau zagrlio je svog partnera u znak izvinjenja.
Nikola Mau zagrlio je svog partnera u znak izvinjenja.

Umesto u polje protivnika, snažni servis Maua je završio na glavi njegovog partnera Pjera-Igoa Erbera, koji je “stojički” istrpeo udarac loptice. Erber je posle dobijene loptice u glavu posrnuo, ali se ubrzo ispravio, potom okrenuo i pošao ka svom partneru da se dogovori sa njim za igranje sledećeg poena. Uz blago okretanje glave i provere funkcionisanja vrata, Erber kao da je želeo da pokaže svim prisutnima da ga udarac loptice u glavu nije toliko uzdrmao. Mau je sa druge strane očigledno osećao grižu savesti zbog poslate “bombe” na sasvim pogrešno mesto, pa je u znak izvinjenja zagrlio i poljubio svog partnera. Da li zbog toga što je Erber pretrpeo strahovit udarac ili zbog nečega drugog, ali od tog trenutka Francuzi su “pali”, pa su Fonjini i Boleli, koji do tada nisu važili za specijaliste za dubl, do kraja meča uspeli sigurnom igrom da dođu do svog prvog Grend slem trofeja.
Kako je izgledala za mnoge komična, a za Erbera sigurno i bolna situacija, u kojoj je “bomba” iz servisa Nikole Maua umesto u protivničkom polju završila na glavi njegovog dubl partnera, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstEvan Džeger – Svetski rekord ostao na poslednjoj preponi
Sledeći tekstRonaldinjova magična asistencija