Ronaldinjova magična asistencija

13. maja 2016. godine, u Meksiku je održan 66 kongres FIFA. Uvertiru u kongres FIFA napravile su fudbalske legende koje su odigrale humanitarnu utakmicu. Јedan od povoda za ovu utakmicu bio je 50-i rođendan stadiona „Azteka“, jedne od najčuvenijih i najvećih fudbalski arena u svijetu. U timu sveta igrali su nekadašnji asovi poput Figa, Kanavara, Bobana, Mijatovića i Ronaldinja, a drugi tim su činile bivše i sadašnje zvezde meksičkog fudbala. 13. maja 2016. godine, u Meksiku je održan 66 kongres FIFA. Uvertiru u kongres FIFA napravile su fudbalske legende koje su odigrale humanitarnu utakmicu. Јedan od povoda za ovu utakmicu bio je 50-i rođendan stadiona "Azteka", jedne od najčuvenijih i najvećih fudbalski arena u svijetu. U timu sveta igrali su nekadašnji asovi poput Figa, Kanavara, Bobana, Mijatovića i Ronaldinja, a drugi tim su činile bivše i sadašnje zvezde meksičkog fudbala. Utakmica je završena pobedom ol-star tima Meksika 9:8, a gol za trijumf postigao je Horhe Kampos.Utakmica je završena pobedom ol-star tima Meksika 9:8, a gol za trijumf postigao je Horhe Kampos.
Žoze Murinjo je bio trener fifinog tima. Portugalac se našao i u ulozi čvrstog defanzivca. Startovao je na jednog od igrača u kontri i oduzeo mu loptu, što je izazvalo mahom pozitivne reakcije među igračima na terenu, ali i smeh među ljubiteljima fudbala na tribinama.
Međutim jedan potez bacio je u senku celu manifestaciju pa i pa i ovu Murinjovu egzibiciju. I to potez ne bilo koga…
Ronaldinjo je ponovo dokazao da je fudbalski Bog. Brazilac, nekadašnji igrač Gremija, Pari Sen Žermena, Barselona, Milana, Flamenga… bio je jedan od učesnika revijalnog meča u Meksiku. Tada 36-godišnji Ronaldinjo je po ko zna koji put pokazao „magiju“. Izveo je asistenciju bez gledanja!
Ovako nešto teško je opisati rečima, pa je najbolje da pogledate video i podsetite se:

Prethodni tekstNikola Mau – „Bomba“ iz servisa u glavu svog partnera
Sledeći tekstŠvedska-Nemačka – Rukometna „krađa stoleća“