Oskar De La Hoja – Najbolji nokaut u karijeri

Oskar De La Hoja - Najbolji nokaut u karijeri
Oskar De La Hoja - Najbolji nokaut u karijeri
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Oskar De La Hoja, popularni „zlatni dečko američkog boksa“. Svakako je jedna od najvećih boskerskih zvezda devedesetih godina prošlog veka. Što zbog svog lepog lica, ali mnogo više zbog svojih sjajnih rezultata, obeležio je tu boksersku deceniju, uz čuveni meč Tajson – Holifild, Nasima Hameda, Roja Džonsa i još mnogo toga. Osvojio je prvo u amaterskoj konkurenciji sve što se moglo osvojiti, da bi potom dominirao godinama i u profi ringu. Iako nije bio klasičan udarač, zabeležio je i nekoliko pobeda nokautima za pamćenje. Po mnogima najimpresivniji nokaut u karijeri izveo je 1999. godine.

De La Hoja je bio apsolutni favorit pre meča

Dana 22. maja 1999. godine u svojoj sedmoj odbrani šampionskog pojasa u velter kategoriji, u Las Vegasu (a gde drugo?!), Oskar De La Hoja je za protivnika imao Obu Kara. Američki bokser Oba Kar imao je sasvim solidnu profesionalnu karijeru. Ipak, ispostaviće se da će mu karijeru obeležiti tri poraza od tri najbolja boksera tog vremena u njegovoj kategoriji (De La Hoja, Trinidad, Kvarti). Pred meč Oskar je bio apsolutni favorit, pa se sve sem njegove pobede nokautom smatralo velikim iznenađenjem.

Oskar De La Hoja - Najbolji nokaut u karijeri fb
Oskar De La Hoja šalje udarac u glavu Obe Kara.

I već od starta borbe videlo se da bukmejkeri nisu pogrešili u proceni. De La Hoja je silovito krenuo na Kara i odmah u prvoj rundi ga poslao na pod. Ipak, Oba je ustao i nastavio sa borbom. Iako je do kraja te runde primio još nekoliko jakih udaraca uspeo je da „preživi“ do gonga. U narednim rundama, De La Hoja je bio bolji bokser u ringu, ali mu je Kar parirao dosta dobro. Sve do desete runde nije viđena veća opasnost po slabijeg američkog borca. Potom u desetoj rundi, Oskar kreće u strahovitu seriju udaraca u glavu protivnika, ali se Kar nije dao i uspeo je nekako da na nogama „preživi“ tu rundu. Ipak, to je bila samo najava onoga što će se desiti samo rundu kasnije…

Oskar De La Hoja je uputio strašan levi kroše

U početnoj fazi jedanaeste runde, Oba Kar je pokušao da zada jedan udarac u glavu De La Hoje, ali ga je u tom pokušaju sačekala kontra Oskara. On je uputio strahovit levi kroše u lice Kara, od koga se Oba okrenuo za 90 stepeni i kao klada se srušio na pod. Iako je ošamućeni Kar uspeo da se pridigne, sudiji Ričardu Stilu nije preostalo ništa drugo nego da prekine borbu, jer je bilo evidentno da Oba Kar nije u stanju da nastavi meč. Tako je na veliko zadovoljstvo prisutne publike Oskar De La Hoja uspeo da po sedmi put odbrani šampionski pojas u velter kategoriji.

Oskar De La Hoja - Najbolji nokaut u karijeri
Oskar De La Hoja – „Zlatni dečko američkog boksa“.

“On može dobro da primi udarac, bio je potpuno spreman za meč. I ja sam se dobro osećao. Bio sam jak i ništa nije moglo da me poremeti.” – rekao je posle borbe o svom novom trijumfu Oskar De La Hoja. Sa druge strane Oba Kar je samo kratko prokomentarisao svoj, ipak, očekivani poraz: “Oskar je bio veoma brz večeras! Ja sam se iz nekog razloga baš umorio pred kraj borbe.”
Oskar De La Hoja je svakako jedan od najuspešnijih i najpopularnijih boksera sa kraja 20. veka, čije su se borbe sa nestrpljenjem iščekivale. Kako je izgledao po mnogim top listama najbolji nokaut u karijeri “zlatnog dečka američkog sporta”, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstAleksandar Đorđević – 41 poen Litvancima u finalu EP-a
Sledeći tekst„Srednjak“ za navijače… svog kluba!?