Peđa Stojaković – Kako su se „Plavi“ spremali za zlato u Indijanapolisu

Peđa Stojaković - Kako su se
Peđa Stojaković - Kako su se "Plavi" spremali za zlato u Indijanapolisu

Ako ste bili dovoljno veliki da ga pratite i zapamtite ili ako ste nešto mlađi, pa ste o njemu samo čitali i gledali snimke, verovatno već znate puno o dešavanjima na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine. Jugosloveni su posle lošeg i nesigurnog starta, nakon epskih duela sa SAD-om i Argentinom došli do zlata, a verovatno će se mnogi trenuci sa tog šampionata prepričavati generacijama. U moru trenutaka za nezabobrav (o mnogima smo već i ranije pisali), danas se podsećamo jednog koji se dogodio posle završetka finalnog duela.
Ubrzo pošto su nakon uzbudljivog meča i produžetka savladali Argentinu i osvojili zlatnu medalju, košarkaši Jugoslavije našli su se ispred kamera RTS-a, gde su govorili svoje prve utiske nakon ostvarenog velikog uspeha. Posle izjave selektora Pešića, mikrofon je došao do Peđe Stojakovića…

Peđa Stojaković je bio jedan od junaka šampionata u Indijanapolisu.
Peđa Stojaković je bio jedan od junaka šampionata u Indijanapolisu.

„Ja bih se zahvalio svim noćnim klubovima u Beogradu što su nam omogućili da se pripremimo za ovo Svetsko prvenstvo…“ – započeo je svoje izlaganje kroz osmeh Peđa Stojaković, dok su se i saigrači koji su se nalazili oko njega osmehivali. U nastavku izjave Peđa je poželeo slične uslove za pripreme i narednih godina, a dok je mnogima tada ta izjava bila simpatična i duhovita, samo nekoliko godina kasnije posle vezanih neuspeha nacionalnog tima, za koje su mnogi okrivili i „bančenje“ igrača po noćnim klubovima tokom priprema, navijači „Plavih“ tu šaljivu izjavu Stojakovića neće gledati na isti način.
Kako se euforični Peđa Stojaković na šaljiv način zahvalio noćnim klubovima iz Beograda na osvajanju zlatne medalje na prvenstvu u Indijanapolisu, verovatno u tim trenucima ni ne slutivši da će upravo noćni klubovi narednih godina u javnosti biti označeni kao jedni od glavnih razloga za neuspehe nacionalnog tima, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstPavel Dacjuk – Dribling koji je „bacio protivnika na zadnjicu“
Sledeći tekstRoj Kin ne čeka nikog, pa ni „Zubu“ Ronalda