Pavel Dacjuk – Dribling koji je „bacio protivnika na zadnjicu“

Pavel Dacjuk - Dribling koji je
Pavel Dacjuk - Dribling koji je "bacio protivnika na zadnjicu"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Dana 28. marta 2013. godine, u okviru regularne sezone NHL-a, San Hoze Šarksi su na svom terenu savladali Detroit Red Vingse sa 2:0. U veoma tvrdom meču, domaćini su minimalnim rezultatom dobili prvi i poslednji period. I reklo bi se bez većih problema zabeležili trijumf. Ipak, iako je pobeda pripala domaćim igračima, potez duela i trenutak o kojem se posle duela najviše pričalo delo je gostujućih igrača. Tačnije Pavela Dacjuka…

Pavel Dacjuk prikazao je „magičan“ dribling

Igrala se polovina prvog perioda. Pak je bio u trećini Šarksa u posedu gostujućeg igrača Pavela Dacjuka. Hokejaš iz Rusije, koji je imao fantastičnu karijeru i u tom trenutku bio jedan od najboljih hokejaša na planeti, a koji je bio poznat i pod nadimkom „Mađioničar“, odlučuje da proba da izdribla igrača domaćih Logana Kotura. Usledila je prava „magija“ i potez kojim je Pavel Dacjuk apsolutno opravdao svoj nadimak…

Pavel Dacjuk je fantastičnim driblingom „bacio na zadnjicu“ Kotura.

Pomerajući pak levo-desno, a potom ga gurnuvši među noge Kotura, kao da će ga proturiti kroz njegove noge, a onda ga brzo vrativši nazad, Pavel Dacjuk potpuno je „zaludeo“ igrača Šarksa. On gubi ravnotežu i pada na zadnjicu. Iako taj napad Red Vingsa nije završen golom, potez Dacjuka oduševio je komentatore susreta. Oduševljeni su bili i mnogobrojni ljubitelji hokeja.

Logan Kotur je imao zanimljivu reakciju na dribling Dacjuka

Odmah posle meča Logan Kotur, koji je tog dana slavio rođendan, oglasio se na društvenim mrežama. „Hej Pavel, stvarno brate? Ovo na moj rođendan, daaaaj… Mogao bi neko da popravi led u uglu…“ – napisao je Kotur na svom profilu na društvenim mrežama, uz snimak te situacije. Nešto kasnije je i dao izjavu za medije: „Na sreću, daleko od toga da sam ja jedina žrtva Dacjukovih driblinga. On definitivno ima „najbolje ruke“ u NHL-u.“ – objasnio je medijima Logan Kotur.
Kako je izgledao fantastičan dribling kojim je Pavel Dacjuk „bacio na zadnjicu“ Logana Kotura, za koji mnogi kažu da je jedan od lepših u hokejaškoj istoriji, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDejan Milosavljev – Tri nestvarne bravure za 5 sekundi
Sledeći tekstPeđa Stojaković – Kako su se „Plavi“ spremali za zlato u Indijanapolisu