Pirlova „bomba“ protiv Parme i simpatična reakcija Ronaldinja

Pirlova bomba protiv Parme i simpatična reakcija Ronaldinja

2. oktobra 2010. godine fudbaleri Milana pobedili su u gostima, na stadionu „Enio Tardini“, ekipu Parme rezultatom 1:0. Bio je to meč u kojem su gosti dominirali većim delom susreta, ali su put do protivničke mreže uspeli da pronađu samo jednom. Igrači Milana su postigli samo jedan gol (i to kakav), a mogli su bar još tri, četiri. To što nisu uspeli, zasluga je na tom duelu sjajnog golmana Parme Antonija Mirantea, koji je u nekoliko navrata izlazio kao pobednik u situacijama „jedan na jedan“ sa Zlatanom Ibrahimovićem i Robinjom. Oni svoje šanse nisu iskoristili, pa je za osvajanje tri boda Milaneza morao da se pobrine Andrea Pirlo.
U 26. minutu, posle jednog od mnogobrojnih opasnih napada Milana i otklonjene opasnosti od strane odbrane Parme lopta je došla na više od 30 metara od protivničkog gola do Pirla. On je prihvatio loptu, krenuo nekoliko koraka u pravcu sredine terena, a kada nikog nije bilo ispred njega Andrea Pirlo „raspalio“ je iz sve snage sa oko 30 metara udaljenosti od gola „Mlekadžija“. Lopta je imala neverovatnu preciznost i snagu, pa je posle malo dužeg leta ušla pravo u rašlje gola domaćih, dok je golman Antonio Mirante svojom paradom samo dodatno ulepšao ovo remek-delo jednog od najboljih veznih igrača tih godina na planeti.

Andrea Pirlo prima čestitke od saigrača posle gola protiv Parme.
Andrea Pirlo prima čestitke od saigrača posle postignutog fantastičnog gola protiv Parme.

Saigrači Andree Pirla bili su oduševljeni njegovim pogotkom, a posebno je simpatična bila reakcija Ronaldinja, koji je uz svoj karakteristični osmeh pokazao šta misli o pogotku svog kolege iz tima. „Bio je to jedan od najlepših golova koje sam ikada video!“ – izjavio je posle meča o golu Andree Pirla tadašnji trener Milana Masimo Alegri. Milan je osvajajem tri boda u Parmi preuzeo prvo mesto na tabeli Kalča sa 11 bodova, ispred Intera koji je imao bod manje, pa je gol Pirla time dobio još više na značaju.
Kako je izgledao jedan od najlepših golova u karijeri fudbalskog „maestra“ Andree Pirla, koji je propratila i simpatična reakcija legendarnog Ronaldinja, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstMakazice Ervina Ngapeta na odbojkaškom parketu
Sledeći tekstMartina Hingis – Sa samo 16 godina perfekcija u Australiji