Makazice Ervina Ngapeta na odbojkaškom parketu

Odbojka važi za jedan od najdinamičnijih sportova u kome se često mogu videti neverovatni potezi velikih majstora ove igre. Jedan od takvih majstora je svakako i Ervin Ngapet, a potez koji je izveo u meču Svetske lige 2015. godine protiv Južne Koreje je sigurno za rubriku „verovali ili ne“.
2015. godina je za Francusku odbojku bila kao iz snova, prvo su na veliko iznenađenje trijumfovali u Svetskoj ligi, da bi potom samo nekoliko meseci kasnije isto učinili i na Evropskom prvenstvu. Najzasližniji za oba trijumfa „Galskih petlova“ bio je primač Ervin Ngapet, koji je pored veličanstvene igre, te sezone publiku ostavljao bez daha sjajnim potezima. Svi se sećamo smeča kojim je doneo “Trikolorima” evropsku titulu, Igrala se prva trećina početnog seta kada su Korejanci posle solidnog servisa domaćih odbojkaša izveli učinilo se neodbranjiv prvi tempo, ali to se samo učinilo. Ervin Ngapet nekako u polju“hvata” njihov tempo, potom libero domačih Ženia Grebenikov sprečava loptu da padne na podlogu, ali tako što je šalje na 5 metara od mreže u blizini klupe Francuza. Ngapet je potrčao za loptom i kada je delovalo da ipak neće uspeti loptu da prebaci preko mreže u polje Korejanaca, on je nogom preko glave, potezom koji je podsećao na fudbalske makazice uspeo na spektakularan način da loptu ostavi u igri i prebaci je na stranu odbojkaša Južne Koreje.ali je Ngapet i par meseci ranije na domaćem terenu u meču grupne faze Svetske lige protiv Južne Koreje oduševio sportski svet i izveo “makazice” koje se i danas vrte na mnogim televizijskim špicama.
Igrala se prva trećina početnog seta kada su Korejanci posle solidnog servisa domaćih odbojkaša izveli učinilo se neodbranjiv prvi tempo, ali to se samo učinilo. Ervin Ngapet nekako u polju“hvata” njihov tempo, potom libero domačih Ženia Grebenikov sprečava loptu da padne na podlogu, ali tako što je šalje na 5 metara od mreže u blizini klupe Francuza. Ngapet je potrčao za loptom i kada je delovalo da ipak neće uspeti da je prebaci preko mreže u polje Korejanaca, on je nogom preko glave, potezom koji je podsećao na fudbalske makazice uspeo na spektakularan način da loptu ostavi u igri i prebaci je na stranu odbojkaša Južne Koreje. Na krilima sjane odbrane Ngapeta Francuzi su odigrali odlično poen do kraja i blokom u kome je učestvovao i Ngapet, osvojili fenomenalan poen koji je desetak sekundi ranije delovao izgubljen. Publika u francuskom gradiću Kastelno l Le bila je oduševljena potezom svojih pulena, a “makazice” Ervina Ngapeta su vrlo brzo postale senzacija i na društvenim mrežama.
Kako je izgledao po mnogima odbojkaški potez 2015. godine i “makazice” Ervina Ngapeta koje i dalje ne prestaju da oduševljavaju ljubitelje odbojke, podsetite se u snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This