Pol Pirs – Zakucavanje „preko“ Kenjona Martina i Markusa Kembija

Pol Pirs - Zakucavanje
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Pol Pirs je svakako jedna od najvećih legendi u istoriji Boston Seltiksa i košarkaš koji je ostavio značajan trag u NBA ligi na početku 21. veka. Sjajnim partijama vodio je Seltikse do titule 2008. godine, a te sezone tokom regularnog dela izveo je i fenomenalno zakucavanje, kojim je bar malo ućutkao navijače, koji su mu često zamerali da u njegovoj igri nema puno atraktivnosti.
19. februara 2008. godine u Denveru su gostovali Seltiksi. Iako su momci iz Bostona imali mnogo bolji skor te sezone i bili favoriti u tom susretu, tih godina se u Koloradu teško dolazilo do pobede, pa i ne čudi što su Nagetsi na kraju trijumfovali sa 124:118. Sredinom poslednje četvrtine Seltiksi su imali -8 i bili u napadu, kada je Pol Pirs krenuo u prodor pored Karmela Entonija, koji je „odigrao odbranu“ u svom stilu. Pošto je lako prošao pored Karmela, „The Truth“ je krenuo na zakucavanje, a tadašnji „zaštitnici obruča“ Nagetsa Markus Kembi i Kenjon Martin skočili su mu na rampu. Pirsa to nije nimalo zaplašilo, pa je pošto je „preleteo“ Martina, snažno zakucao „direktno u lice“ Markusa Kembija.Denver su do trijumfa predvodili Karmelo Entoni, Alen Ajverson i Markus Kembi, ali sa tog meča se pored trijumfa domaćih, pričalo samo o zakucavanju zvezde gostiju Pola Pirsa, koje je na kraju dana izabrano i za najbolji potez te NBA večeri.
Sredinom poslednje četvrtine Seltiksi su imali -8 i bili u napadu, kada je Pol Pirs krenuo u prodor pored Karmela Entonija, koji je „odigrao odbranu“ u svom stilu. Pošto je lako prošao pored Karmela, „The Truth“ je krenuo na zakucavanje, a tadašnji „zaštitnici obruča“ Nagetsa Markus Kembi i Kenjon Martin skočili su mu na rampu. Pirsa to nije nimalo zaplašilo, pa je pošto je „preleteo“ Martina, snažno zakucao „direktno u lice“ Markusa Kembija. Iako zakucavanje nije pomoglo Seltiksima da na kraju slave u Denveru, ipak je izazvalo veliku pažnju, jer je svakako jedno od najboljih u Pirsovoj karijeri.
Tokom celokupne NBA karijere, Pol Pirs je vrlo često završavao u TOP 10 najboljih poteza dana, nedelje, meseca, sezone… ali je uglavnom to činio zbog pogodaka u poslednjim sekundama susreta, koji ih je bilo mnogo ili zbog koševa iz „nemogućih“ pozicija. I zato su mnogi vrlo često pričali za njega da je sjajan košarkaš, ali da su za atraktivnost u NBA ligi zaduženi neki drugi. Da nisu bili sasvim u pravu Pirs im je pokazao u febraru 2008. godine, spektakularnim zakucavanjem koje je oduševilo ljubitelje NBA lige i koje je svakako jedno od najboljih „kucanja“ koje je u karijeri izveo „The Truth“ Pol Pirs, a kako je ono izgledalo, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada je Vido Lončar brutalno prebio sudiju u ringu
Sledeći tekstQPR – Liverpul: 87. minut 0:1, kraj 2:3