Povratak Adnana Ćatića na svetski bokserski tron

Povratak Adnana Ćatića na svetski bokserski tron

Nakon poraza od Geala i Solimana (taj poraz je kasnije poništen zbog dopinga australijskog boksera) mnogi su smatrali da je bokserska karijera Adnana Ćatića poznatog i kao Feliks Šturm završena. Ćatić je tada obećao svima njima da će se vratiti na bokserski tron i da će ponovo postati svetski prvak. Obećanje je i ispunio…
Posle lake pobede protiv Predraga Radoševića, Adnan je 2012. godine dobio priliku da se bori za titulu prvaka sveta u srednjoj kategoriji u IBF verziji protiv tada aktuelnog šampiona, Engleza Darena Barkera, koji je 15 meseci pre te borbe sa Ćatićem došao do titule savladavši Adnanovog sportskog dželata Danijela Geala i kome je borba protiv Ćatića bila prva odbrana šampionskog pojasa. Već u prvoj rundi je bilo jasno da će to biti kako su mnogi rekli Adnan u novom izdanju, pošto je posle poraza od Solimana potpuno promenio način života i posvetio se isključivo treniranju. Dva minuta i devet sekundi je Barker izdržao nalete Ćatića u drugoj rundi, više puta je završavao na kolenima, a onda nakon serije Andanovih jakih i preciznih udaraca, Barkerovom treneru nije preostalo ništa drugo nego da baci peškir u ring i tako da znak da je meč završen.Prva runda je protekla u razmeni udaraca i “ispitivanju protivnika“. Blizu 90.00 gledalaca, koliko ih je bilo u „Porše areni“ u Štutgartu i koji su većinom bili uz Adnana, momka koji boksuje pod nemačkom zastavom, iako uvek ponosno ističe svoje bosansko poreklo, kao da su bili dodatna motivacija Ćatiću da silovito krene na protivnika već od starta druge runde i da već tokom tog dela borbe završi posao. Dva minuta i devet sekundi je Barker izdržao nalete Ćatića u drugoj rundi, više puta je završavao na kolenima, a onda nakon serije Andanovih jakih i preciznih udaraca, Barkerovom treneru nije preostalo ništa drugo nego da baci peškir u ring i tako da znak da je meč završen. Usledila je velika radost u ringu, ali i na tribinama, bio je to trijumfalni povratak Adnana Ćatića na svetski bokserski tron u srednjoj kategoriji. “Daren Barker je veliki borac. Hvala bogu, sve je dobro prošlo. Ovaj meč posvećujem svojoj porodici, koja je verovala u mene. Dobro je što je kratko trajalo, tako da moja supruga ne mora dugo patiti.“ – rekao je Ćatić odmah nakon meča.
Adnan Ćatić je pobedom protiv Darena Barkera postavio i jedan rekord,  postao je prvi bokser koji boksuje pod nemačkom zastavom kome je pošlo za rukom da četiri puta postane prvak sveta. Podsetite se završnice meča kojim se Adnan Ćatić (Feliks Šturm) na spektakularan način vratio na svetski bokserski tron i na taj način svim kritičarima “zapušio usta”.

Prethodni tekstStankovićev projektil sa pola terena
Sledeći tekstKecmanova trojka koja je utišala zagrebačku arenu