Kecmanova trojka koja je utišala zagrebačku arenu

Kecmanova trojka koja je utišala zagrebačku arenu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Košarakaši Partizana su 2010. godine osvojili svoju četvrtu uzastopnu titulu prvaka ABA lige  i to na neverovatan i dramatičan način, pogotkom Dušana Kecmana sa više od pola terena na 0.6 sekundi do kraja za pobedu protiv Cibone u zagrebačkoj Areni 75 : 74! Neizvesna utakmica protekla je u žestokoj borbi, Košarakaši Partizana su 2010. godine osvojili svoju četvrtu uzastopnu titulu prvaka ABA lige i to na neverovatan i dramatičan način, pogotkom Dušana Kecmana sa više od pola terena na 0.6 sekundi do kraja za pobedu protiv Cibone u zagrebačkoj Areni 75 : 74! puno grešaka i nervoze na obe strane, bilo je incidenata na tribinama, za Cibonu su u prvih pola sata igre koševe postigla samo trojica igrača. Ipak, sve to, skoro punih 45 minuta igre, pa čak i završnicu za infarkt zasenio je apsolutni heroj večeri Dušan Kecman – za od tada sve navijače Partizana legendarnih 0.6 sekundi!
Bilo je to pravo finale, od prvog podbacivanja, pa do zadnjeg napada bilo je puno uzbuđenja, velike borbe na terenu i vrlo napeta atmosfera. Cibona je posle rovovske borbe 40 minuta imala poslednji napad u regularnom delu pri nerešenom rezultatu i priliku za pobedu, ali je Tomas bio neprecizan u šutu za tri poena, pa je usledio produžetak. Sve do poslednjih šest desetinki, produžetak nije mnogo iskakao iz ritma. Meč nije prelomila ni serija skokova posle koje je Partizan sa penala stekao prednost od 65 : 62, ni novi skokovi i penali Robertsa za 72 : 68, a Ciboni nisu pomogli ni loše Kecmanovo izvođenje, sjajni ulazi Gordona ni trojka Bogdanovića posle koje je na semaforu pisalo 74 : 72 za Cibonu i 0.6 sekundi do kraja. U toj sekundi Arena je bila u delirijumu, Dok su Cibonini igrači slavili, košarkaši Partizana izveli su loptu ispod koša, dodali je Kecmanu koji je iz koraka sa svoje polovine uputio prema košu. Dvorana je zanemila, kao da nikoga nema u njoj. Lopta je imala dobru putanju i dovoljno snage. U idealnom luku odbila se od table i prošla kroz obruč. Dotadašnji pobednici postali su najnesrećniji gubitnici u istoriji regionalne lige. Tražili su sa Cibonine klupe poništavanje koša, pokazujući da je u terenu bilo i onih koji tamo nisu trebali biti. Slovenačka sudijska trojka se konsultovala i donela u tom trenutku jedinu logičnu odluku: priznali su Kecmanovu trojku što je značilo da je Partizan novi – stari šampion Jadranske lige.„Cibosi“ su u tom trenutku mislili da je trofej, koji im je već dvaput bežao iz ruku, na putu ka trofejnoj dvorani Draženovog doma. Počeli su slaviti svi u taboru Cibone ne shvatajući da je do kraja utakmice ostalo još šest desetinki! U košarci dovoljno da gubitnici postanu pobednici. Dok su Cibonini igrači slavili, košarkaši Partizana izveli su loptu ispod koša, dodali je Kecmanu koji je iz koraka sa svoje polovine uputio prema košu. Dvorana je zanemila, kao da nikoga nema u njoj. Lopta je imala dobru putanju i dovoljno snage. U idealnom luku odbila se od table i prošla kroz obruč. Dotadašnji pobednici postali su najnesrećniji gubitnici u istoriji regionalne lige. Tražili su sa Cibonine klupe poništavanje koša, pokazujući da je u terenu bilo i onih koji tamo nisu trebali biti. Slovenačka sudijska trojka se konsultovala i donela u tom trenutku jedinu logičnu odluku: priznali su Kecmanovu trojku što je značilo da je Partizan novi – stari šampion Jadranske lige. “Nisam skoro gledao snimak te trojke iz Zagreba. Ali i danas, desi mi se da ljudi na ulici priđu da mi čestitaju. To je najbitniji koš u mojoj karijeri.” – rekao je Kecman dosta godina kasnije o toj legendarnoj trojci.
Podsetite se trojke Dušana Kecmana koja je donela titulu Partizanu i koja je sigurno jedan od najupečatljivijih trenutaka u istoriji košarke na ovim prostorima.

Prethodni tekstPovratak Adnana Ćatića na svetski bokserski tron
Sledeći tekstAutogol koji je Andres Eskobar platio glavom