Povreda posle koje su Patriotsi postali šampionski tim

Povreda posle koje su Petriotsi postali šampionski tim
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U drugoj nedelji šampionata, 23. septembra 2001. godine, Njujork Džetsi su posle rovovske borbe savladali na svom terenu Nju Ingland Patriotse sa 10:3. Gosti su se na tom meču proveli kao „bosi po trnju“, jer osim poraza, pri kraju susreta ostali su i bez prvog kvoterbeka i najveće zvezde tima u tom trenutku, Drua Bledsoa.
Na nešto više od 5 minuta pre kraja susreta, Patriotsi su imali treći daun za 10 jardi blizu svoje end zone. Dru Bledsou je želeo da uposli nekog od svojih hvatača, ali pošto su svi bili dobro čuvani, a on video prazan prostor po desnoj strani, odlučio se da sam, trčanjem, pokuša da osvoji što više jardi. Pošto je osvojio jedan deo terena, ali još nije došao do potrebnih 10 jardi za novi prvi daun, Dru pravi kardinalnu grešku i umesto da izađe van terena, odlučuje se da proba da osvoji još nekoliko dodatnih jardi.

Mo Luis je strahovito startovao na Drua Bledsoa.
Mo Luis je strahovito startovao na Drua Bledsoa.

Tada ga pored aut linije sustiže defanzivac domaćih Mo Luis, koji ga zaustavlja strahovitim startom, od kojeg je Bledsou završio na zemlji. Posle nekog vremena Dru uspeva da se pridigne i sam odšeta do klupe gostiju, ali iako se u tom trenutku činilo da je prošao bez ozbiljnijih povreda, ispostaviće se drugačije.
Bledsou je doživeo unutrašnje krvarenje i potres mozga, zbog čega je situacija bila u pojedinim momentima veoma kritična, o čemu je on i pričao mnogo godina kasnije: „Iako sam se kasnije vratio u igru, ubrzo sam morao da izađem, jer nisam znao gde je levo, a gde desno. Uz to sam i zaboravio akciju koju smo stalno uvežbavali i igrali prethodne dve godine. Posle meča su me prebacili u ambulantna kola, koju su me vozila nazad do Bostona. Ja se toga ne sećam, ali mi je brat koji je bio sa mnom u vozilu, pričao da su negde blizu Bostona lekari u kolima hitne pomoći počeli da viču da gubim mnogo krvi i da upravo umirem. Svest mi se vratila u bolnici, kada sam shvatio da se nešto ozbiljno dešava, jer sam imao cev u grudima. Tek posle nekoliko dana sam saznao koliko je situacija bila ozbiljna, jer lekari nisu želeli da me puste na kućno lečenje, smatrajući da je to previše rizično.“ – rekao je Dru Bledsou.

Dru Bledsou je doživeo ozbiljnu povredu na meču protiv Džetsa.
Dru Bledsou je doživeo ozbiljnu povredu na meču protiv Džetsa.

Pošto su povrede bile veoma ozbiljne, bilo je jasno da Bledsou neće uskoro na teren, pa je njegovo mesto u timu Patriotsa zauzeo mladi anonimni momak koji je završio meč sa Džetsima, a čiji je ime Tom Brejdi! Ispostaviće se da će sa njim kao kvoterbekom, Patriotsi dobiti 11 od 14 narednih mečeva regularne sezone, a potom u plej-ofu zablistati i doći do svoje prve šampionske titule. Iako se Dru Bledsou oporavio tokom sezone, Brejdi sjajnim igrama, kojima je došao i do priznanja za MVP-a finala, više nije ispuštao mesto startnog kvoterbeka, pa je Dru na kraju sezone odlučio da napusti Nju Ingland i pređe u Bafalu, gde ipak nije pružao partije koje su se od njega očekivale.
Tom Brejdi je posle tog 23. septembra 2001. godine vrlo brzo od potpunog anonimusa postao jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji američkog fudbala i velika sportska zvezda, koja živi „američki san“. Sa druge strane Dru Bledsou je vrlo brzo zaboravljen i gotovo da je danas isključivo poznat kao prethodnik Toma Brejdija. Kako je izgledao start Moa Luisa nad Druom Bledsoum, posle kog je Bledsou povređen, pa ga je zamenio Brejdi i počeo da piše novu istoriju NFL-a, i bez kog mnogi stručnjaci tvrde da Patriotsi ne bi postali šampionski tim, a skoro da niko danas ne bi ni čuo za Toma Brejdija, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekst„Namazani“ Ronaldinjo
Sledeći tekstFilipnski skakači kojima se svet smejao, a domovina ih osuđivala