Predrag Mijatović – Gol za Realovu dugo čekanu evropsku titulu

Predrag Mijatović - Gol za Realovu dugo čekanu evropsku titulu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Sezonu 1997/1998 Predrag Mijatović je u dresu kraljevskog kluba počeo povređen, ali se u drugom delu sezone kada se oporavio, nametnuo dobrim partijama. Igrao je sjajno u primeri, tresao redovno protivničke mreže. Ipak, u Ligi Šampiona nikako nije uspevao da postigne gol, ali onda je na red došlo finale u Amsterdamu.
U finalu je Real čekao strašni Juventus sa Del Pjerom, Zidanom, Inzagijem i drugima, koji je bio apsolutni favorit u tom meču. Real je pre tog finala čekao za njih preduge 32 godine na titulu prvaka Evrope, još od finala protiv Partizana 1966. godine. Mijatović je započeo u startnoj postavi, a onda 66. minut i trenutak koji će zauvek ostati u srcima navijača Reala iz Madrida. Upućen je centaršut sa desnog boka, lopta dolazi do leve strane peterca, kratko je izbijena, a na nju natrčava Roberto Karlos, loše šutira, ali lopta se odbija do Mijatovića koji zalama golmana Perucija i pored Montera šalje loptu u gol. Tim golom titula je posle više od tri decenije vraćena u Madrid, a Peđa stekao status legende kraljevskog kluba.
Podsetite se gola koji je Peđi Mijatoviću doneo veliku slavu u Realu i koji je kraljevskom klubu doneo toliko željenu titulu prvaka Evrope.

Prethodni tekstTeri Bučer – Ranjeni lav
Sledeći tekstRidik Bouvi-Andrej Golota – Tuča u ringu