Prljavi trik golmana kakav još nije viđen

Prljavi trik golmana kakav još nije viđen
Prljavi trik golmana kakav još nije viđen
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Glen Verbauhede je počeo karijeru u uglednom Brižu, a kasnije branio za Kortrijk i Vesterlo, da bi se 2013. godine odlučio na neuobičajeni prelazak u južnoafrički fudbal, odnosno preselio se na sam jug afričkog kontinenta, nastupivši za Maritzburg iz Južnoafričke republike, gde je u martu 2016. godine skrenuo pažnju svetske javnosti ne zbog svojih dobrih odbrana već zbog šoua koji je izvodio na terenu.
Kada bi bio sam sa loptom, izazivao bi protivnike da ga napadnu, a onda bi uhvatio loptu i bespotrebno bi se bacio na travu kao u bazen. Jedan takav potez umalo ga je koštao ozbiljnije povrede. Prilikom pokušaja da izvede prepoznatljivu ludoriju, protivnički fudbaler ga je napao, a Glen Verbauhede se bacio, sa tim što je prilikom skoka zakačio protivnika u koleno, a onda se nezgovdno prizemljio. Da stvar bude još više „nenormalna“, u trenutku kada se belgijski golman pridigao posle stravičnog pada, protestovao je kod sudije, jer ga je navodno protivnik udario. Arbitar je sudeći po snimku naseo na prevaru i ni manje, ni više – pokazao žuti karton napadaču gostujuće ekipe. Javnost je bila zbunjena, mnogi čak i zgroženi ponašanjem Belgijanca, a novinari su ga prozvali „najdetinjastijim golmanom na svetu“.

Glen Verbauhede postao je poznat po neobičnom načinju "kupovine" vremena.
Glen Verbauhede postao je poznat po neobičnom načinju „kupovine“ vremena.

Na komentare da se ponašao poput deteta, Glen Verbauhede je odgovorio: „Moj komentar je da je to loše novinarstvo, to je jedno. Drugo, oni ne pominju ništa o tri ključne uštede vremena koje sam napravio tokom te utakmice za svoju ekipu. Ako je to detinjasto onda se to svuda dešava. Uvaženi novinari spuštaju nivo novinarstva ispod nule i to utiče na sve. Znam da je bilo nepotrebno ono što sam uradio, potpuno sam svestan toga. Ne znam zašto sam to učinio… jednostavno se desilo. Sve to je puno emocija, pritisak je prisutan i u pitanju je derbi. Situacija u kojoj se nalazimo… znate kako ide… osećate izvesne emocije i svi smo se smejali nakon utakmice.“
Glen Verbauhede koji je desetak godina pre ovih egzibicija čak jednom bio pozvan na okupljanje belgijske reprezentacije postao je svetski poznat tek nakon ovog slučaja, ali nije imao puno razloga da bude ponosan zbog toga. Podsetite se neverovatnog načina kojim je golman južnoafričkog Maritzburga, Glen Verbauhede, pokušao da „kupi“ vreme za svoj tim i iznudi isključenje protivnika:

Prethodni tekstDrogbin šamar Nemanji Vidiću
Sledeći tekstKada je Ron Artest skidao šorc Polu Pirsu