Kada je Ron Artest skidao šorc Polu Pirsu

Posle sedam odličnih utakmica Indijana Pejsersi su sa 4-3 savladali Boston Seltikse u prvoj rundi Istočne konferencije NBA plej-ofa 2005. godine. Pamtiće se iz te serije odlična defanzivna košarka i puno uzbuđenja, ali pre svega jedan duel iz Bostona u kome su u glavnoj ulozi bili Pol Pirs i Ron Artest.
Iako je Ron Artest tih godina važio za jednog od najboljih defanzivaca u NBA ligi, ni on nije mogao da sačuva Pola Pirsa, koji je većim delom te serije igrao fantastično, posebno u napadu. Probao je Artest na sve načine da zaustavi Pirsa, ali pošto mu to vrlo često nije polazilo za rukom, u jednom duelu se odlučio za neverovatan potez. Dok se Pol Pirs spremao da se probije kroz blokove saigrača i izađe izvan linije za tri poena, kako bi primio loptu od saigrača, Ron Artest se odlučio da ga u toj akciji Seltiksa brani tako što će mu povući šorc na dole, ali iako sudije nisu videle taj potez, to mu nije pomoglo. Pirs je odmah podigao šorc, zatim se probio kroz blokove saigrača, prihvatio loptu i potom na maestralan način pogodio trojku preko Artesta.

Ron Artest skida šorc Polu Pirsu.
Ron Artest skida šorc Polu Pirsu.

Ubrzo posle meča, kada je shvatio šta je uradio, Ron Artest je odlučio da se na vrlo originalan način, ali i simpatičan, izvini Polu Pirsu na svom potezu. Pred TV kamerama zapevao je pesmu za Pirsa, u kojoj je kao da peva serenadu poručio protivniku sledeće: „Pole, jako mi je žao što sam te ponizio na televiziji tako što sam ti povukao šorc na dole!“ Mnogo godina kasnije Ron Artest je za jednu američku televiziju prokomentarisao tada već čuveni duel sa Pirsom i njegovu „čudan“ način na koji se branio od Pirsa u tom napadu Seltiksa: „Kada sam mu povukao šorc na dole razmišljao sam da je to jedina stvar koju mogu da mu uradim, a da me ne izbace sa susreta, pošto me je u tim trenucima meča ‘ubijao’. Mislio sam da je to odlično što sam uradio, ali je on i pored toga pogodio trojku. Pomislio sam tada da je on zaista neverovatan, jer je i sa spuštenim šorcom pogodio trojku!“
Ron Artest i Pol Pirs bili su pre svega sjajni košarkaši, ali i jedne od najinteresantnijih pojava početkom 21. veka u NBA ligi, a kako je izgledao njihov duel u kome je Artest na neverovatan način pokušao da se odbrani od Pirsa, ali i njegovo kasnije originalno izvinjenje zbog svog poteza, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This