„Razgovor“ Željka Obradovića sa Itudisom

Košarkaši Partizana su u martu 2008. godine u odlučujućem susretu TOP 16 faze Evrolige senzacionalno savladali tadašnjeg šampiona Evrope Panatinaikos sa 82:73 (26:17, 16:20, 18:18, 22:18) i tako prošli u četvrtfinale, a slavni grčki tim je porazom u „Pioniru“ završio takmičenje. Verujemo da većina ljubitelja košarke do danas nije zaboravila taj meč, a posebno detalj iz poslednje četvrtine, kada je tadašnji trener atinskih zelenih Željko Obradović “puk’o” na svog pomoćnika Dimitrisa Itudisa.
Te večeri za navijače Partizana “bilo je što biti ne može”, “Crno-beli” su srušili veliki Panatinaikos i prošli u četvrtfinale Evrolige. Bio je to vrlo napet meč sa puno preokreta u prepunom “Pioniru”. U neizvesnoj završnici na negde oko 5 minuta pre kraja susreta posle jedne sumnjive odluke sudija, trener Partizana Duško Vujošević je protestovao, a za to vreme na klupi gostiju odvijala se “drama”.

Željko Obradović i Dimitris Itudis - Tandem koji je doneo mnogo uspeha Panatinaikosa.
Željko Obradović i Dimitris Itudis – Tandem koji je doneo mnogo uspeha Panatinaikosa.

Dimitris Itudis, tadašnji pomoćnik Željka Obradovića na klupi Panatinaikosa, imao je neku sugestiju za svog šefa, koja se očigledno Željku nije dopala. Prvo je „besno“ pogledao svog pomoćnika, a onda je dobio još veći izliv besa i obrušio se na Itudisa. Uz “prekini bre više” i par psovki na čistom srpskom jeziku, Željko je izrazio svoje nezadovoljstvo Itudisovom sugestijom, a Obradovićevom pomoćniku nije bilo baš svejedno. Vidno uplašeni Itudis, pokušao je da se opravda kod svog pretpostavljenog, ruke je stavio na Obradovića i uz pogled koji kao da je govorio: “Željko, šta ti je?” uspeo je nekako da umiri svog šefa i okonča ovu za klupu tima iz Atine vrlo neprijatnu situaciju.
“Grobari” će zbog ishoda i važnosti verovatno još dugo sa osmehom na licu pamtiti ovaj meč, ali su Željko Obradović i Dimitris Itudis učinili da i ostali ljubitelji evropske košarke jedan trenutak sa ovog susreta nikada ne zaborave. Podsetite se kako je Željko u prepunom “Pioniru” pokazao ko je bio šef u Panatinaikosu, a mnogi će reći i u evropskoj košarci.

loading…
Prethodni tekstVili Miler – Košarkaški lažnjak veka
Sledeći tekstIlija Sivonjić – Promašaj stoleća