Vili Miler – Košarkaški lažnjak veka

U današnjoj, modernoj košarci, sve ređe možemo da vidimo lucidne poteze koji se uče na ulici, na „malim“ basketaškim terenima. Vili Miler, tadašnji košarkaš filipinskog ligaša Barako Bulsa, napravio je upravo takav jedan fantastičan „basketaški“ potez, za koji bi mnogi rekli da ga nije moguće videti na profesionalnom meču. Bio je to definitivno vrhunski potez…
Sve se odigralo u septembru 2013. godine na meču filipinske košarkaške lige. Nakon početnog podbacivanja, lopta je stigla do Vilija Milera na suparničkoj polovini. On ju je poveo ka protivničkom košu, gde su ga odmah napala dva igrača protivničke ekipe Džasper Okampo i Džejson Kastro. Ali umesto da odmah poentira, Vili Miler je mangupski rešio da zastane i da se okrene…

Nakon podbacivanja lopta je stigla do Milera na suparničkoj polovini. On ju je poveo ka protivničkom košu, gde su ga odmah napala dva igrača protivničke ekipe Okampo i Kastro. Ali umesto da odmah poentira Miler je mangupski rešio da zastane, i da se okrene… ponašao se kao da to nije koš protivničke ekipe već njegove i krenuo da prenese loptu na suparničku polovinu. Okampo i Kastro su se zbunili, odustali od presinga i krenuli da se vraćaju “u odbranu”, pa je tako Miler ostao sam pred protivničkim košem i lagano poentirao.
Vili Miler – Fantastičan košarkaški lažnjak na meču PBA lige.

Ponašao se Miler kao da to nije koš protivničke ekipe, već njegove, i krenuo je da prenese loptu na „suparničku polovinu“. Okampo i Kastro su se zbunili, odustali su od presinga i krenuli su da se vraćaju “u odbranu”, pa je tako Miler ostao sam pred protivničkim košem i lagano poslao loptu od table kroz obruč. Zbunio je na ovaj način Vili Miler igrače svoje i protivničke ekipe, ali i svu prisutnu publiku u dvorani. A onda su svi shvatili da je genijalni Miler napravio košarkaški „lažnjak veka“!
Pogledajte i podsetite se kako je Vili Miler, koji je imao zapaženu karijeru na Filipinima i u svojoj karijeri promenio osam ekipa u PBA ligi, a dva puta je bio MVP igrač lige, “prodao” po mnogima jednu od najboljih „fora“ koja je ikada viđenena na košarkaškim terenima širom planete:

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This