Razmena dresa fudbalerke sa navijačem

Mnogi ljubitelji fudbala muškog pola ocenili bi ženski fudbal kao nezanimljiv sport i teško da bi umeli da navedu koje su najbolje fudbalerke na svetu, ko je aktuelni svetski šampion ili u kojim ligama se igra najbolji ženski fudbal. Međutim, sa terena na kojima žene sa istim žarom kao i njihove muške kolege pokušavaju da loptu nogom ubace u mrežu protivnika, često nam dolaze izuzetno zanimljive situacije koje bar na trenutak u svetskim medijima prigrabe pet minuta slave.
O jednom takvom događaju već ste imali prilike da čitate na našem sajtu, kada je odbrambena igračica Gvineje, Bruna, sa obe ruke uhvatila je loptu i podigla je u šesnaestercu, a posle nekoliko sekundi kao da se ništa nije dogodilo Na istom tom Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2011. godine, 2. jula Švedska je pobedila Severnu Koreju sa 1:0, ali najbolje na meču viđeno je tek posle poslednjeg sudijskog zvižduka. Naime, jedan od navijača, verovatno Nemačke, pošto je imao njihov dres, uspeo je da ubedi Džozefinu Okvist, jednu od najiskusnijih reprezentativki Švedske, da razmene gornje delove. Ona je to prihvatila, ali je nakon što mu je dala svoj dres na oduševljenje publike koja je imala prilike da vidi njeno obnaženo telo, samo u grudnjaku, zahtevala i da navijač njoj pokloni svoj dres, pa se tako i on razgolitio. Sve u svemu publika je prisustvovala nesvakidašnjoj situaciji koja je mnoge, pa i same aktere uspela da nasmeje.samo je lagano ispustila loptu na travu dok su saigračice nastavile sa igrom kao da se ništa nije dogodilo.
Na istom tom Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2011. godine, 2. jula Švedska je pobedila Severnu Koreju sa 1:0, ali najbolje na meču viđeno je tek posle poslednjeg sudijskog zvižduka. Naime, jedan od navijača, verovatno Nemačke, pošto je imao njihov dres, uspeo je da ubedi Džozefinu Okvist, jednu od najiskusnijih reprezentativki Švedske, da razmene gornje delove. Ona je to prihvatila, ali je nakon što mu je dala svoj dres na oduševljenje publike koja je imala prilike da vidi njeno obnaženo telo, samo u grudnjaku, zahtevala i da navijač njoj pokloni svoj dres, pa se tako i on razgolitio. Sve u svemu publika je prisustvovala nesvakidašnjoj situaciji koja je mnoge, pa i same aktere uspela da nasmeje.
Džozefina je na konferenciji priznala da joj mnogo znači podrška od navijača sa kojim je razmenila dres i da je zato to bez problema učinila u javnosti. Dobila je podršku svojih koleginica, a nije ju osudio ni stručni štab reprezentacije Švedske “Sve vreme sam videla da me gleda i podržava. Svidela sam mu se, ali mi je rekao i nekoliko lepih reči. Zato sam i pristala da zamenimo dresove.” – rekla je Okvistova na salvu pitanja od novinara vezano za ovaj događaj.
S obzirom na to da je Okvistova važila za jednu od najlepših fudbalerki i da je bila poznata i po golišavim slikama koje su, nekoliko godina pre ovog događaja, krasile naslovnicu muškog magazina „Slitz“, razumljivo je da se nije stidela da pokaže svoju figuru samo u grudnjaku i celoj tribini.
Podsetite se jedne od retkih razmena dresova koja se dogodila u ženskom fudbalu i to sa navijačem

Prethodni tekstKada je Ajzea Tomas „davio“ trenera
Sledeći tekst„Luda“ završnic meča Makedonaca i Danaca