Rivaldove spektakularne makazice

Rivaldove spektakularne makazice

Na “Kamp nou”, 2001. godine, u okviru poslednjeg kola Primere, Barselona je dočekala Valensiju, a ova utakmica je bila biti ili ne biti za Katalonce, jer ih je samo pobeda vodila u Ligu šampiona.
Tog 17. Juna, 2001. godine, Rivaldo je dva puta dovodio “Katalonce” u vođstvo. Prvo maestralnim golom iz slobodnjaka, a onda i „bombom“ sa 20 metara. Rivaldova levica je to veče definitivno bila kobna za Kanjizaresa. Međutim, gosti se nisu predavali, pa je Baraha dva puta izjednačavao rezultat Rivaldove spektakularne makazice fbi izgledalo je da Katalonci naredne sezone neće videti Ligu šampiona. Ipak, onda je došao 88. minut, koji je ispisao jednu od lepših stranica fudbalske istorije…
Golovi iz makazica su dobili svoju „krunu“. Posle jednog dubinskog dodavanja Franka de Bura, Rivaldo je primio loptu na grudi na ivici šesnaesterca i onda se vinuo u vazduh i spektakularnim udarcem makazicama izvan šesnaesterca poslao loptu u donji levi ugao gola nemoćnog Kanjizaresa i doneo pobedu Barseloni, a samim tim i plasman u Ligu šampiona. Tako je Rivaldo uspeo na istom meču da postigne het-trik, uvede svoj klub u Ligu šampiona, ali i izvede jedan od najlepših poteza u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu.
Podsetite se fenomenalnog gola Rivalda makazicama, koji je sigurno jedan od najlepših ikada viđenih na fudbalskim terenima.

Prethodni tekstDovoljno je reći Ronaldo
Sledeći tekstKlaudio Kaniđa – Suspenzija uz čuvenu izjavu