„Rolovani“ Elber – Bizarna proslava gola

Rolovani Elber - Bizarna proslava gola

1998/99 je bila jedna od mnogih sezona u kojoj je Bajern rutinski osvojio titulu u Bundesligi, a te sezone posebno je impresivan bio napadački dvojac tima iz Minhena koji su činili Đovani Elber i Karsten Janker. Gotovo da nije bilo golmana kojeg ovaj tada ubitačan dvojac u špicu napada Bavaraca nije naterao da vadi loptu iz mreže. Bili su zaista impesivani te sezone…
U prvom delu sezone, Bajern je na „Olimpijskom stadionu“ u Minhenu dočekao tih godina veoma jaku ekipu Bajera iz Leverkuzena. “Farmaceuti“ su na kraju te sezone završili kao drugoplasirani tim Bundeslige, ali su imali čak 15 bodova manje od Bajerna, a i u tom meču u Minhenu se nisu dobro proveli. Bajern je rutinski slavio sa 2:0, ali se ta utakmica neće pamtiti samo po rezultatu ili golovima, već verovano i najviše po proslavi drugog gola tima iz Minhena.

Đovani Elber se umotao u strunjaču, a Karsten Janker je seo po njoj i potom udarao, u jednoj od najčudnijih proslava pogotka.
Đovani Elber se umotao u strunjaču, a Karsten Janker je seo po njoj i potom udarao, u jednoj od najčudnijih proslava pogotka.

Za mnoge u najmanju ruku bizarna proslava pogotka počela je odmah nakon što je Đovani Elber u 30. minutu po dugi put na meču zatresao mrežu golmana Bajera Adama Matišeka. Otrčao je Elber izvan granica terena, a potom legao i uvio se u strunjaču koja je bila postavljena iza gola Bajera iz Leverkuzena. Njegov kolega u špicu Karsten Janker odmah se „stvorio“ pored Elbera, da bi se potom i popeo na njega, a onda i počeo da udara rukom po strunjači, da bi na kraju „predstavu“ završio gaženjem kopačkom po strunjači u kojoj je bio umotan Đovani Elber. „Nesrećnog“ Elbera nakon toga su jedva odmotali saigrači Lizarazu i Salihamidžić, ali je na svu sreću napadač Bajerna prošao bez povrede i sa osmehom na licu vratio se na svoju polovinu terena i posle sudijskog zvižduka nastavio sa svojim odličnim nastupom na tom susretu.
36.000 ljudi na Bajernovom stadionu, koji su prisustvovali duelu, uglavnom se smejalo gledajući ovu nesvakidašnju poslavu gola, mada treba i reći da su pojedini navijači smatrali i da je proslava bila „preterana“ i neukusna, a ako i vi želite da se podsetite populane Elberove “mumije“, možete to da učinite na snimku koji je pred vama.

loading…
Prethodni tekstJugoslovenski šahovski genije – Svetozar Gligorić
Sledeći tekstDan kada se Majkl Džordan pretvorio u Boga… i u đavola