Ronaldinjo – Prvo crveni, pa tek onda žuti karton

Ronaldinjo – Prvo crveni pa tek onda žuti karton

2009. godine na “World Football Challengeu” u Sjedinjenim Američkim Državama igračima Milana u većem delu utakmice sa gradskim rivalom Interom nije bilo do smeha, ali se za opuštanje atmosfere ipak pobrinuo sudija ovog susreta.
Naime, pri rezultatu 1:0 u korist Intera zvezda Milana Ronaldinjo izveo je slobodan udarac, a nakon promašaja nervozno je počeo da prigovara sudiji koji je zbog toga odlučio da ga kazni kartonom. Međutim, umesto žutog, sudija je Brazilcu ekspresno i samouvereno pokazao crveni karton. Ugledavši Ronaldinjov šokirani izraz lica odmah je shvatio šta je učinio, pa je grešku "rutinski" ispravio i nervoznom igraču pokazao samo žuti karton. Naime, pri rezultatu 1:0 u korist Intera zvezda Milana Ronaldinjo izveo je slobodan udarac, a nakon promašaja nervozno je počeo da prigovara sudiji koji je zbog toga odlučio da ga kazni kartonom. Međutim, umesto žutog, sudija je Brazilcu ekspresno i samouvereno pokazao crveni karton. Ugledavši Ronaldinjov šokirani izraz lica odmah je shvatio šta je učinio, pa je grešku „rutinski“ ispravio i nervoznom igraču pokazao samo žuti karton.
Ni sudija ni Brazilac nisu mogli da izdrže a da se ne nasmeju ovoj zaista nesvakidašnjoj situaciji, a internetom su kružili naslovi poput “Ronaldinjo – jedini igrač koji može da promeni sudijsku odluku i crveni karton preinači u žuti”.
Ronaldinju i njegovim saigračima na kraju je ipak bilo svjedeno imaju li kartone ili ne, budući da su utakmicu izgubili rezultatom 2:0. Podsetite se ove komične situacije i neodoljivog, magičnog osmeha jednog od najvećih majstora fudbala svih vremena:

Prethodni tekstPotez karijere Peđe Stojakovića
Sledeći tekstNenad Krstić – Stolica za Burusisa