Roni O’Saliven može da igra i u čarapama

Roni O'Saliven može da igra i u čarapama
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Za mnoge ljubitelje snukera, Ronu O’Saliven je sinomim za taj u svetu sve popularniji sport. Ovaj ćudljivi Britanac je svakako najbolji snukeraš u 21. veku, ali i igrač koji je osim po sjajnim partijama za stolom od zelene čoje, poznat i po nekim neverovatnim odlukama, tako nekarakterističnim za ovaj „gospodski“ sport. Jedna takva njegova odluka dogodila se i 2015. godine tokom prvog kola Svetskog prvenstva.
Tokom meča prvog kola turnira u “Krusibl teatru“ 2015. godine protiv Krejga Stedmana, Roni O’Saliven je imao problema sa obućom. Jedan od najvećih snukeri igrača u istoriji (ako ne i najveći) je rezultatski stajao dobro u tom duelu, vodio je sa 3-1 i bio u blagom zaostatku u petom frejmu, kada su počeli da ga muče žuljevi na nogama, zbog jedne prethodne povrede, ali i zbog novih cipela. Za proveriu stanja na nogama Roni je mislio da je idealan trenutak dok je njegov protivnik u brejku, pa je sedeći u svojo fotelji izuo cipele i proveravao stanje, Tokom meča prvog kola turnira u “Krusibl teatru“ 2015. godine protiv Krejga Stedmana, Roni O'Saliven je imao problema sa obućom. Jedan od najvećih snukeri igrača u istoriji (ako ne i najveći) je rezultatski stajao dobro u tom duelu, vodio je sa 3-1 i bio u blagom zaostatku u petom frejmu, kada su počeli da ga muče žuljevi na nogama, zbog jedne prethodne povrede, ali i zbog novih cipela. Za proveriu stanja na nogama Roni je mislio da je idealan trenutak dok je njegov protivnik u brejku, pa je sedeći u svojo fotelji izuo cipele i proveravao stanje, dok su ga prisutni gledaoci posmatrali sa osmehom.dok su ga prisutni gledaoci posmatrali sa osmehom. Kada je bio primoran da se vrati za sto, O’Saliven se obuo ponovo, dobio peti frejm i išao ka ubedljivom trijmfu. Ipak, da se epizoda sa cipelama nastavi, Roni se potrudio u narednom frejmu…
Bol od žuljeva je bio toliki da se Roni ponovo izuo, ali ovoga puta kada je došlo vreme da se vrati za sto, odlučio je da se ne obuje, već da nastavi meč u čarapama. Takav njegov potez izazvao je smeh i nevericu u publici, ali pošto je kod većine ljubitelja snukera Roniju “sve dozvoljeno”, niko od prisutnih gledalaca se nije bunio što O’Saliven igra bez cipela. Ipak, sudije su tu da se brinu o pravilima, pa je arbitar opomenuo O’Salivena da takvim svojim ponašanje krši “dres kod” i da će morati da obuje cipele. Na tu konstataciju se Roni obratio publici sa pitanjem: “Da li neko ima da mi pozajmi cipele?!” Pošto je od publike kao odgovor dobio samo osmehe, direktor šampionata Majk Genli mu je ubrzo doneo novi par cipela, kako bi mogao nesmetano da nastavi meč. Par O’Salivenovih cipela koje on nije mogao da nosi, uručio je jednom prisutnom gledaocu, koji je tako dobio neočekivani poklon.
Kada su ga novinari posle susreta “napali” da njegovo ponašanje nije bilo u redu i da nije smeo da se izuje tokom susreta, jer time “ponižava” i protivnika i turnir, Roni im je objasnio da su ga cipele žuljale najverovatnije zbog povrede koju je zadobio nešto ranije tokom trčanja, da je tih nedelja nosio isključivo patike i da je jednostavno morao da se izuje.
Kako su izgledali trenuci koji su zabavili publiku, ali i koji su pokazali da Roni O’Saliven može i u čarapama da bude briljantan za snuker stolom, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstGol u finalu Lige šampiona koji je Klajverta vinuo u orbitu
Sledeći tekstZlatan Ibrahimović – Loptom u lice golmana Farskih Ostrva