Safinov „harem“

Safinov
Safinov "harem"

Marat Safin je tokom karijere, osim po sjajnom tenisu, bio poznat i kao neko „ko voli život“ i ko ostavlja utisak momka kome teniski rezultati nisu u prvom planu. Mnogi će reći da ga je to i koštalo boljih rezultata tokom karijere i da je morao da postigne mnogo više od „samo“ dve osvojene Grend slem titule. Jedna od takvih situacija kada je po procenama stručnjaka morao više bila je i u finalu Australijan opena 2002. godine, kada je Marat Safin na dan kada je slavio 22. rođendan bio apsolutni favorit protiv Tomasa Johansona. Ipak, Safin je mimo svih očekivanja poražen u tom meču, iako je slavio u prvom setu, a posle susreta jedan od razloga za Maratov neuspeh u tom meču mnogi su našli u njegovom boksu.
Naime, u popularnom boksu ili loži Marata Safina, na tom meču su, pored njegovog trenera, kao podrška sedele i tri prelepe i prezgodne Safinove „prijateljice“. Ove devojke iz Rusije, koje su tokom meča vrlo često privlačile pažnju, posebno muškog dela publike, bodrile su Marata Safina, ali ni njihova podrška nije pomogla Ruskom teniseru koji je igrao vrlo loše na tom susretu. Ono što je mnogima bilo nejasno tokom susreta u kom svojstvu su se ruske lepotice pojavile u Safinovoj loži i da li je možda neka od njih Maratova izabranica, a odgovor je stigao od samog tenisera: „Mislim da morate svi priznati da imam neverovatno lepu podršku. Na turnire putujem sa prijateljima i gledam da mi bude zabavno, a pred meč sa Samprasom (Marat je „Pistol“ Pita savladao u osmini finala turnira) mi je bila potrebna motivacija, pa sam zato doveo u Australiju moje prijateljice.“ – rekao je Marat Safin novinarima u Melburnu.

Loža Marata Safina na finalu Australijan opena 2002. godine.

Zanimljivo je da kasnije te sezone tokom turnira ove tri nepoznate ruske lepotice više nisu viđane u Maratovom boksu, pa je neke novinare interesovalo zbog čega lepotice više ne prate Safina tokom turnira širom planete. „Definitivno se ispostavilo da one nisu moj tip devojaka!“ – kratko je odgovorio Marat Safin na to pitanje. Interesantno je i da su pojedini „dobro obavešteni“ izvori tvrdili posle Australijan Opena da je Marat Safin poslao privatni avion po ruske lepotice u njihovu zemlju i da im je obezbedio potpuni luksuz tokom boravka u Melburnu, a da su mu one za uzvrat obezbedile malo „zabave“ tokom turnira. Istinitost ovih glasina nikada nije potvrđen, ali mnogi koji su tvrdili da znaju za Maratov „razuzdan“ život koji je vodio na turnirima između mečeva, apsolutno su verovali u tačnost navoda iz „dobro obaveštenih“ izvora.
O Safinovoj podršci posle meča važila su oprečna mišljenja, i dok su neki podržavali ruskog tenisera i govorili „da to može samo Marat Safin“ i da je „on jednostavno ‘Bog'“, nije bilo ni malo onih koji su smatrali da je Safinov potez potpuno neprimeren i da je dovođenjem kako su oni to rekli „dama sumnjivog morala“ napravio „cirkus“ i „estradu“ od finala Australijan opena. A kakvo je vaše mišljenje o Safinovoj potezu iz finala Australijan opena 2002. godine i dovođenja u ložu tri „prijatelice“, da li je vas Marat ovim potezom „kupio“ ili ipak smatrate da je neprihvatljivo bilo dovođenje ovakve podrške u ložu? Vaša mišljenja možete podeliti sa nama u komentarima, a u zaključivanju vam može pomoći i snimak koji je pred vama, na kome možete pogledati kako je Marat Safin na zvaničnoj ceremoniji posle finalnog susreta svoj „harem“ nazvao „familijom“, ali i kako mu je publika u Melburnu pevala rođendansku pesmicu.

Prethodni tekstHuan Roman Rikelme – Skidanje paučine sa Riverovog gola
Sledeći tekstKada je Tim Viterspun strahovitim krošeom „uništio“ „Švedskog bika“