Šarlot Braun – Devojka koju ništa ne može da zaustavi

Šarlot Braun - Devojka koju ništa ne može da zaustavi
Šarlot Braun - Devojka koju ništa ne može da zaustavi
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Ime Šarlot Braun većini ljubitelja sporta ne znači puno. Malo je onih koji su čuli za ovu sjajnu devojku, ali verujemo da gotovo svi koji je budu upoznali posle čitanja naše današnje priče o njenom neverovatnom podvigu je nikada neće zaboraviti.
Šarlot Braun je 2015. godine uspela treću godinu u nizu da izbori finale u skoku motkom na prvenstvu Teksasa za mlađe kategorije, da bi potom “konačno” uspela da dođe i do medalje na srednjoškolskom prvenstvu svoje države. Osvojila je treće mesto, a njen uspeh je oduševio ceo stadion u Teksasu, ali i zadivio planetu. Pošto je posle njenog uspešnog skoka na 335 centimetara i neuspeha njenih rivalki postalo jasno da će Šarlot osvojiti medalju, prisutna publika je ustala na noge i nagradila ovacijama Braunovu, koja je poslužila mnogima kao pokazatelj da je u životu sve moguće. Naime, Šarlot se rodila kao potpuno zdrava i normalna devojčica, ali je već sa 16 nedelja iz nepoznatih razloga počela da ima prve probleme sa vidom. Nažalost, problemi su bili ozbiljni, pa je već sa 11 godina počela da gubi vid, nakon čega je vrlo brzo oslepela. Ipak, to je nije sprečilo da odustane od atletike, svoje velike ljubavi, pa je nastavila sa treninzima i takmičenjem protiv “normalnih” vršnjakinja.

Šarlot Braun je i pored velikog hendikepa nastavila da se bavi atletikom.
Šarlot Braun je i pored velikog hendikepa nastavila da se bavi atletikom.

Na takmičenja je odlazila u pratnji majke i psa, a takav je slučaj bio i na tom srednjoškolskom prvenstvu. Uspeh koji je ostvarila na tom prvenstvu je bio ispunjenje njenih sportskih snova, a na ceremoniju dodele medalja, na kojoj je primila odličje koje je zasluženo osvojila, izašla je uz ovacije sa tribina i u pratnji svog psa Valdorfa. Kada su mediji saznali za njen neverovatan podvig, odmah su pohitali da je nađu i da iz prve ruke saznaju kako izgleda njena životna i sportska borba, ali i da čuju šta ona misli o svom dostignuću, koje je zadivilo planetu. “Ova priča nije o meni. Ovo je priča o svima koji se bore sa nekim problemom. Tri godine sam ovo sanjala. Stvar je u tome da radiš ono što voliš. I ništa te ne može zaustaviti na tom putu.” – rekla je tom prilikom Šarlot novinarima.
Zbog svog problema Šarlot ima uvek istu pripremu za skok. Broji tačno sedam koraka i prema zvuku uređaja smeštenog uz stazu, zna tačno kada treba da postavi motku i vine se u vazduh. Kako je izgledao skok koji je Braunovoj doneo medalju, ali i pokazao da je u život nekada zaista potrebno “samo“ mnogo želje i volje ne bi li se došlo do “nemogućeg” cilja, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstZlatan Ibrahimović – Loptom u lice golmana Farskih Ostrva
Sledeći tekstDražen Petrović – 112 poena na susretu sa Olimpijom