Savršena akcija rukometaša Hrvatske

Savršena akcija rukometaša Hrvatske
Savršena akcija rukometaša Hrvatske
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U drugom kolu grupe C prve faze Svetskog prvenstva u Francuskoj 2017. godine, posle u većem delu neizvesnog meča, rukometaši Hrvatske savladali su Mađarsku sa 31:28. Posle izjednačenog prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 11:11, Hrvati su zaigrali dosta bolje u drugom poluvremenu i uspeli su da zabeleže sigurnu pobedu, koju su „krunisali“ prelepim golom u samom finišu susreta.
Na nešto više od 50 sekundi do kraja duela, dok su Mađari igrali duboku odbranu u pokušaju da što pre dođu do lopte, Luka Cindrić „probija“ po desnoj strani, a potom ostavlja loptu za svoje desno krilo Zlatka Horvata. On prelepo „ukršta“ ka sredini, pored zbunjenih igrača Mađarske koji ne uspevaju da ga isprate, a onda sledi ono što su mnogi nazvali rukometnom umetnošću…

Domagoj Duvnjak je prelipim golom "krunisao" fantastičnu akciju Hrvata.
Domagoj Duvnjak je prelipim golom „krunisao“ fantastičnu akciju Hrvata.

Zlatko Horvat šalje fantastično dodavanje ka Domagoju Duvnjaku, koji je prethodno uspeo da pobegne odbrani Mađarske. Domagoj Duvnjak hvata loptu u skoku, a potom šutira iza leđa ka golu protivnika. Lopta prolazi pored nemoćnog golmana Mađara Nandora Fazekaša i završava u golu za plus 4 Hrvata, čime su „Kockasti“ praktično i teoretski osigurali trijumf, a publici na tribinama ostalo je samo da aplauzima nagradi prelepu „cepelin“ akciju rukometaša Hrvatske, koju je svojom lucidnom realizacijom dodatno atraktivnom učinio Domagoj Duvnjak. Bila je to prelepa akcija, za mnoge i najlepša viđena na tom šampionatu, a neki su išli dotle da su tu akciju nazvali jednom od najlepših u istoriji rukometa.
Mnogi su se složili da je to bilo nepunih deset sekundi rukometne umetnosti i da je to bila akcija koja je pokazala sav rukometni talenat rukometaša „Kockastih“, a kako je izgledala ova prelepa akcije koju su rukometaši Hrvatske izveli u finišu meča sa Mađarima i koju je lucidnim golom „krunisao“ Domagoj Duvnjak, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDavide Ćezini – Dribling nogom, gol rukom
Sledeći tekstToni Kukoč – „Magično“ dodavanje iza leđa