Davide Ćezini – Dribling nogom, gol rukom

Davide Ćezini - Dribling nogom, gol rukom
Davide Ćezini - Dribling nogom, gol rukom
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tog 10. oktobra 2014. godine u meču drugog kola vaterpolo prvenstva Italije, ekipa Koma je napravila malo iznenađenje i kao gost trijumfovala protiv Rome rezultatom 8:3. Meč je prelomnjen u drugoj četvrtini koju su gosti dobili sa 4:1, ali se potez koji se najviše pamti dogodio u poslednjem periodu.
Na nešto više od 4 minuta do kraja susreta, pri vođstvu Koma od 6:3, gosti su odigrali jedan brzi napad u kojem je lopta poslata ka Ćeziniju. Dodavanje ka Ćeziniju nije bilo baš najpreciznije, pa se u prvi mah učinilo da će jedan igrač Rome oduzeti loptu i krenuti u protivnapad, ali se to, ipak, nije dogodilo i to zahvaljujući „magičnom“ potezu koji je izveo Davide Ćezini.

Davide Ćezini postigao je prelep gol protiv Rome.
Davide Ćezini postigao je prelep gol protiv Rome.

On je u trenutku kada je igrač Rome pokušao da dohvati loptu, levom nogom udario loptu tik ispred igrača domaćeg tima i uspeo je da ga prebaci, a da loptu pošalje tačno u svoju levu rukom, pri tome se u isto vreme i oslobodivši protivnika, čime je došao u izglednu poziciju za postizanje gola. Davide Ćezini ne propušta priliku da iz te pozicije postigne pogodak posle odličnog udarca levom rukom, kojim povećava vođstvo svog tima, ali i na najlepši način „kruniše“ svoj prethodni prelepi potez. Bio je to spektakularan gol, jedan od najelpših u Evropi te godine, a iako su se mnogi pitali da li je sve bilo u skladu sa vaterpolo pravilima, odgovor je stigao odmah, čim je sudija pokazao na centar i time otklonio bilo kakve nedoumice.
Davide Ćezini nije napravio zapaženu vaterpolo karijeru, čak će mnogi reći i da je ona bila veoma skromna i da su samo najzagriženiji poznavaoci vaterpola i čuli za njega, ali je zato uspeo da postigne spektakularan pogodak, koji je oduševio brojne vaterpolo fanove, a kako je izgledao taj gol, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstAnri i Pires – Penal fijasko
Sledeći tekstSavršena akcija rukometaša Hrvatske