Savršeno podignuta lopta Nikole Grbića

Savršeno podignuta lopta Nikole Grbića
Savršeno podignuta lopta Nikole Grbića
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U proleće 2010. godine u meču za titulu šampiona Italije, ekipa Bre Banke Lanuti Kunea savladala je Itas Diatek Trentnino sa 3:1 i tako došla do titule šampiona. U timu iz Kunea, koji nije važio za favorita pre duela, igrom su „dirigovali“ Nikola Grbić i Simone Parodi, koji su na kraju i bili najzaslužniji za osvajanje šampionske titule. Dvojac Grbić-Parodi bio je akter i najboljeg poena na susretu, koji je oduševio odbojkašku publiku.
Sredinom trećeg seta, pri rezultatu 1:1 u setovima i vođstvu Kunea u tom delu igre, igrač Trentina Matej Kazijski izveo je odličan napad, ali se igrači Kunea odlično brane u polju. Ipak, lopta odlazi daleko od terena, skoro da ide i preko reklama ka tribinama, a ka njoj kreće Nikola Grbić. Uspeva Nikola da stigne loptu iznad reklama i da odigra čekićem iz te pozicije i to na kakav način…

Nikola Grbić je bez ikakve dileme jedan od najboljih odbojkaških tehničara svih vremena.
Nikola Grbić je bez ikakve dileme jedan od najboljih odbojkaških tehničara svih vremena.

Kao da se nalazi u mnogo lakšoj poziciji, Nikola šalje loptu čekićem pravo u zonu 4 i to idealno za Simonea Parodija, koji potom odličnim smečom šalje loptu od bloka igrača Trentina u aut i osvaja veoma važan poen za svoj tim. Navijači Kunea „poskakali“ su sa svojih mesta, proslavljajući prelep poen koji su osvojili njihovi ljubimci, dok su svi igrači Kunea odmah pohitali ka Nikoli Grbiću u nameru da mu čestitaju za nestvarno dizanje iz teške pozicije, ali i da pokažu svima koji igrač ima najveće zasluge za njihovo osvajanje poena.
Nikola Grbić je svakako jedan od najboljih odbojkaških tehničara svih vremena i igrač koji je obeležio jedan period u odbojci. Mnogo je njegovih poteza koji su oduševili publiku, a jedan od njih viđen je i na finalu šampionata Italije 2010. godine, kada je iz teške pozicije čekićem idealno podigao loptu za Parodija. Kako je izgledalo ovo fantastično dizanje Nikole Grbića i odlična realizacija Parodija, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstMajstorija Pita Maravića
Sledeći tekstKad je Princ Hari bio brži od Bolta