Kad je Princ Hari bio brži od Bolta

Kad je Princ Hari bio brži od Bolta
Kad je Princ Hari bio brži od Bolta
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kada se trkate sa zvanično najbržim čovekom na svetu, postoji samo jedna opcija za pobedu. Varanje. U redu, nije najsportskiji način, ali osmeh na licu Princa Harija dok je prelazio ciljnu liniju ispred svetskog rekordera Juseina Bolta u martu 2012. godine, na Jamajci, rekao je više od hiljadu reči. Njih dvojica su se upoznali na atletskoj stazi u glavnom gradu Jamajke Kingstonu, u prvom danu četvorodnevne posete Karipskom ostrvu Princa Harija u ime Kraljice. Hari je već bio priznao da je pomalo nervozan pre obračuna sa Boltom. I imao je dobar razlog za to. Legendarni Jamajčanin u tom trenutku držao je pet svetskih rekorda i imao tri olimpijska zlata. Njegov rekord 9,58 sekundi na 100 metara delovao je zaista nestvarno.
Princ Hari je na stazi bio u trenerci u jamajčanskim nacionalnim bojama crnoj, zlatnoj i zelenoj i iskoristio je to što je planski odvukao pažnju Juseina Bolta i krenuo da trči pre nego što su zvaničnici izgovorili reči „priprema, pozor, sad.“ Dok je Bolt još uvek na startu nemoćno gledao u leđa Princu, a zatim u publiku koja se smejala, Hari je širio ruke i sa osmehom, rumen u licu, pun oduševljenja slavio pobedu. Ipak, sve je prošlo u dobrom raspoloženju i trkači su se ubrzo zagrlili i smejući se prošetali stazom.

Princ Hari je na prevaru uspeo da pobedi Juseina Bolta.
Princ Hari je na prevaru uspeo da pobedi Juseina Bolta.

Nakon ove interesantne trke Jusein Bolt je izjavio: „Da, čoveče, varao je. Znao je da me ne može pobediti, ali je hteo da se vrati u London rekavši da jeste. Rekao sam mu da želim revanš meč u Londonu 2012. godine tokom Olimpijskih igara, ali Hari je samo rekao „zauzet sam tada, neću moći.“ Bolt je još dodao: „Bilo je dobro. Varao je, ali dobro, bio je kul. On je vrlo prizemljen i šarmantan. Bila mi je čast i zadovoljstvo upoznati ga. On je zaista opušten momak, divna osoba.“ A zatim je na „provokacije“ novinara rekao: „Ja sam i dalje najbrži čovek na svetu, predstoji mu dug put…“
Na konferenciji posle trke Princ Hari i Bolt su se nemilosrdno zadirkivali. Bolt je rekao Princu da mu je rečeno da mu dozvoli da pobedi, dok je Hari (tada 27 godina), saznavši da je sportista dve godine mlađi od njega, odgovorio: „Da, pa bio sam na svom vrhuncu sa 25 godina.“ Princ je takođe poželeo jamajčanskom timu sreću na Igrama u Londonu i obećao da će se sastati sa njima u atletskom selu tokom leta, rekavši: „Trebali biste biti izuzetno ponosni na svoju zemlju i na njega.“ Usledilo je fotografisanje zajedničke čuvene proslave koja je postala zaštitni znak legende sa Jamajke.
Podsetite se kako je izgledala trka između Princa Harija i Juseina Bolta, zvanično tada najbržeg čoveka na svetu:

Prethodni tekstSavršeno podignuta lopta Nikole Grbića
Sledeći tekstNikola Batum – Pesnicom u Navarovo „nezgodno mesto“