Skot Skajls – 30 asistencija na meču

U decembru 1990. godine u „Orlando Areni“ sastale su se dve u tom trenutku najlošije ekipe NBA lige Orlando Medžik i Denver Nagets, u meču koji je delovao da će biti sve sem istorijskog, ali ipak istoriju na tom meču je pisao legendarni plejmeker domaćih Skot Skajls.
Pred 15.000 gledalaca krenuo je meč u kome se očekivalo dosta poena, jer su obe ekipe forsirale “run and gun“ košarku. Orlando je od starta susreta stekao veliku prednost, a predvodio ih je Skot Skajls koji je sjajno razigravao svoje saigrače. Na poluvremenu je Orlando imao već preko 20 poena prednosti, a Skajls je imao čak 14 asistencija. U trećoj četvrtini je nastavila da raste prednost Orlanda, a i Skajls je nastavio sa sjanim dodavanjima i već posle nekoliko minita u trećoj četvrtini je došao do 18 asistencija i novog rekorda franšize,Sjajnom partijom protiv Denvera, Skot Skajls je oborio rekord NBA lige po broju asistencija na jednom meču. a kada je do kraja treće četvrtine ostvario još 7 asistencija svi su shvatili da to može biti istorijsko veče i da Skot Skajls ima veliku šansu da obori rekord Kevina Portera od 29 asistencija na jednom meču.
Usledilo je još nekoliko njegovih uspešnih dodavanja, da bi 7 minuta pre kraja usledio sjajan pas za Rejnoldsa koji je ovaj uspešno iskoristio za Skajlsovu 29. asistenciju na meču. Orlando je u tom trenutku vodio sa preko 30 poena prednosti, ali to je bilo u drugom planu, svi su samo čekali novu asistenciju Skajlsa i obaranje rekorda, a trener Met Gukas mu je tada rekao: “Hajde napravi još jednu asistenciju, pa da te izvedem iz igre.” Usledile su brojne odlične asistencije prema saigračima, ali njegovi saigrači nikako nisu uspevali da ih iskoriste. Konačno 20 sekundi pre kraja Rejnolds je iskoristio dodavanje Skajlsa i pogodio šut sa poludistance za 30. asistenciju Skota Skajlsa i novi rekord NBA lige po broju asistencija na jednom meču, na oduševljenje svih 15.000 navijača u „Orlando Areni“. Orlando je dobio meč sa 155:116, a Skot Skajls je na tom meču pored 30 asistencija imao i 22 poena i 6 skokova.
Skot Skajls je to veče postavio i do danas neoboreni rekord po broju asistencija na jednom meču, a posle meča je izjavio da mu je čast što je oborio rekord po broju asistencija na jednom meču i što se u toj kategoriji nalazi ispred takvih velikana kao što su Kevin Porter, Medžik Džonson, Džon Stokton. Oskar Robertson, Bob Kouzi.
Pogledajte i uživajte u neverovatnih 30 asistencija na jednom meču legendarnog Skot Skajlsa.

Author: Miloš

Share This Post On
Share This