Šmajhelova šala

Mančester Junajted na poluvremenu gubi sa 3:0. I to ne bilo koji tim, već onaj moćni Mančester Junajted koga sa klupe vodi Aleks Ferguson, na golu stoji Šmajhel, ispred njega Nevil, Bekam, Roj Kin, Jork… Zvuči neverovatno!
Ali upravo tako počinje brazilska reklama, koju je 1999. godine plasirala kompanija Pepsi. Scenarista nas zatim vodi u svlačionicu engleskog velikana u kome „mlađani“ Aleks Ferguson „riba“ svoje igrače i pokušava da ih motiviše da se vrate na teren i preokrenu rezultat.  na klupi svlačionice pognutih glava sede sve same legende Junajteda. Menadžer zatim uzima limenke ledene Pepsi kole i redom dobacuje svojim igračima, dajući im savete šta je to što im je potrebno kako bi igrali bolje. „Odlučnost, posvećenost, odanost... “ a kada dođe red na Šmajhela, "Fergi" mu dobacuje limenku uz opasku „Koncentracija Peter...“. Proslavljeni golman ne uspeva da uhvati već ispušta limenku, pa na razočarenje svih u svlačionici kratko komentariše - „samo sam se šalio.“A na klupi svlačionice pognutih glava sede sve same legende Junajteda. Menadžer zatim uzima limenke ledene Pepsi kole i redom dobacuje svojim igračima, dajući im savete šta je to što im je potrebno kako bi igrali bolje. „Odlučnost, posvećenost, odanost… “ a kada dođe red na Šmajhela, „Fergi“ mu dobacuje limenku uz opasku „Koncentracija Peter…“.
Proslavljeni golman ne uspeva da uhvati već ispušta limenku, pa na razočarenje svih u svlačionici kratko komentariše – „samo sam se šalio.“
Ne sumnjamo da će vam biti drago da se podsetite kako su u mlađim danima izgledale sve same legende Junajteda poput Bekama, Kina, Jorka , Fergusona, Nevila… i naravno Šmajhela koji će vam svojom reakcijom izmamiti osmeh.

Prethodni tekstPobeda Kobija Brajanta protiv Maveriksa
Sledeći tekstBodirogino brisanje peškirom Redžija Milera