Šta je skrivila lepa Eva Karneiro?

Šta je skrivila lepa Eva Karneiro?
Šta je skrivila lepa Eva Karneiro?
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Sezona 2015/16 počela je veoma burno. Žoze Murinjo je sa ekipom Čelsija branio titulu koju su osvojili sezonu ranije i želeo je po svaku cenu da počne sa dobrim rezultatom, ali mu stvari nikako nisu išle na ruku. Čelsi je prvi meč u sezoni igrao kod kuće, 8. avgusta, i to protiv ekipe Svonsija. Bio je apsolutni favorit i trebalo je da „dobije“ lagano. Tako je i počeo meč. Oskar je u 23. minutu iz slobodnog udarca doneo prednost svojoj ekipi, ali su „Labudovi“ izjednačili golom Ajuva posle samo pet minuta igre. Međutim, samo minut kasnije autogolom Fernandeza Čelsi je ponovo bio u vođstvu i delovalo je da će utakmica do kraja ići u tom pravcu. Ali drugo poluvreme je počelo kao horor za „Plavce“.
Kurtoa je dobio crveni karton i skrivio penal, a Gomis je sa bele tačke poravnao rezultat. Sa igračem manje domaći su se branili, ali su umeli da priprete iz kontre, a onda se pred kraj meča dogdilo nešto što je podiglo mnogo „prašine“. Azar je posle faula ostao na travi, Čelsi je imao slobodan udarac i baš on je trebalo da ga izvede. Međutim, sudija Oliver se okrenuo ka klupi Čelsija i pozvao medicinsko osoblje da uđe u teren. U lekarskom timu, tada je radila prelepa Eva Karneiro, često viđana u medijima zbog svoje atraktivnosti. Ona i njen kolega utrčali su na teren kako bi što pre pomogli Belgijancu koji je ležao na travi. Murinjo je bio besan, skakao je pored aut linije i urlao zbog ovog poteza, a kada su medicinari napuštali teren vikao je na njih i psovao ih. Svi su odmah videli da je došlo do sukoba, ali mnogima u prvi mah nije bilo jasno zašto se sve to dešava. Ali pravila su jasna, igrač kome se ukaže pomoć mora da napusti igru što je značilo ne samo da Azar neće izvesti „slobodnjak“ koji je mogao da donese pobedu ekipi, već će se Čelsi u kontri braniti sa devet igrača. Utakmica je završena 2:2, ali je „treće poluvreme“ tek počinjalo. Portugalski stručnjak je posle utakmice rekao da je Karneirova postupila naivno, da se ne razume u fudbal i za remi sa Svonsijem okrivio je upravo lekarski tim. „Nisam zadovoljan kako je reagovao moj lekarski tim. Čak i sekretar i ljudi zaduženi za nošenje opreme i doktor moraju da razumeju igru. Trebalo bi da vam je jasno da imate igrača manje i kada odete da ukažete pomoć igraču, morate biti sigurni da je igrač zaista povređen. A ja sam siguran da je sa Azarom bilo sve u redu. Dobio je udarac, bio je umoran, ali je moj lekarski tim reagovao impulsivno i naivno i ostavio me sa devet igrača u kontri.“ izjavio je Žoze Murinjo.

Lekarska ekipa je utrčala na teren kako bi pružila pomoć Azaru.
Lekarska ekipa je utrčala na teren kako bi pružila pomoć Azaru.

Eva Karneiro je posle meča suspendovana, nastavila je da radi u klubu, ali nije je bilo na klupi. Novine su bile pune ovog skandala. Murinja su osuđivali sa svih strana. „Mislim da je takvo ponašanje trenera užasavajuće. Njegov igrač je pao na travu i ostao da leži, a sudija je smatrao da je to dovoljno ozbiljno i pozvao je lekara i fizioterapeuta. Ušli su na teren, jer im je to posao, igrač je ležao na travi, pa je morao da izađe sa terena. Šta očekujete od lekara, da ignoriše poziv sudije? Možda je trebalo da kritikuje svog igrača što je ostao na travi, pre nego da kritikuje lekarski tim.“ – rekao je lekar kriket reprezentacije Australije Brukner.
Posebno se ukazivalo na detalj da je par sekundi pre nego što je Eva ušla na teren, sudija Oliver se okretao ka Čelsijevoj klupi i tražio da doktor i fizioterapeut uđu na teren i pomognu Azaru. Da to nisu uradili, federacija bi morala da povede istragu, a i sama lekarska komora bi verovatno reagovala jer se krše pravila. „Bezbednosti, odnosno sigurnost igrača je deo standardne procedure, to nema veze sa tim da li trener želi da lekar uđe na teren ili ne.“ – pisali su engleski mediji. „Murinjov problem je što on prečesto krši pravila, uz to, ponaša se kao diktator i jednostavno zanemaruje sve procedure u koristi rezultata.“ – bio je jedan od komentara u britanskim medijima.

Eva Karneiro i Žoze Murinjo našli su se "u sukobu" posle meča Čelsija sa Svonsijem.
Eva Karneiro i Žoze Murinjo našli su se „u sukobu“ posle meča Čelsija sa Svonsijem.

Eva Karneiro je ubrzo napustila Čelsi. Nije bilo jasno da li je to učinila samoinicijativno ili joj je uručen otkaz od strane kluba, tek „rat“ se nastavio, a Murinjo je čak optuživan za seksističko ponašanje, dok je Eva na kraju tužila klub. Proces je dugo vođen, a na kraju je Čelsi ponudio da joj plati preko milion eura kako bi se vansudski poravnali, ali je ona to odbila. Međutim, sporazum je nekako postignut, a detalji nisu iznošeni u javnost, jer su uslovi poverljivi kako je rekao jedan od advokata. Na kraju Čelsi je izdao kratko saopštenje da „žali zbog okolonosti koje su dovele do toga da Eva napusti klub i izvinjava se njoj i njenoj porodici zbog toga što su bili izloženi stresu.“
„Dr Karneiro je uvek ispred svega stavljala interese igrača. Ona je veoma kompetentan i profesionalan lekar. Bila je važan član medicinskog tima Čelsija i želimo joj uspeh u nastavku karijere. Žoze Murinjo takođe se zuahvaljuje Evi na podršci i posvećenosti i želi joj uspeh u daljem radu.“ – navodilo se na sajtu „Plavaca“.
Podsetite se kako je izgledao sukob između Murinja i Eve Krneiro, a vi procenite sami ko je bio u pravu:

Prethodni tekst„Najprljaviji“ sukob ikada, ko je kriv za „tuču“ o kojoj se danima pričalo?
Sledeći tekstDikembe Mutombo – Četiri „banane“ u jednom napadu