Štepanekov srednji prst Tipsareviću

Štepanekov srednji prst Tipsareviću
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

“Možete li vi to da zamislite? Pogledajte, pet sati i sedam minuta smo proveli na terenu i na kraju, umesto da mi Štepanek pruži ruku, čovek pružio srednji prst!?” – ovim rečima Janko Tipsarević se obratio novinarima posle pobede nad Štepanekom u Dejvis kup meču sa Češkom 2012. godine. Janko nije mogao da veruje šta je posle poraza uradio češki teniser, a uradio je ono što ne priliči niti jednom sportisti, pokazao je srednji prst svom rivalu iz Srbije.
Posle više od pet sati nadljudske borbe sa Radek Štepanek je odbio da se rukuje sa Jankom, a kao da mu to nije bilo dovoljno, nego je srpskom asu tom prilikom pokazao i srednji prst. Potez češkog tenisera je zgrozio celu sportsku javnost, ali je Štepanek umesto da prizna svoj nesportski potez, odlučio da se pravi lud. “Pružio sam mu ruku, normalno smo se rukovali, ne znam zašto se o tome uopšte priča. Među nama se ništa nije dogodilo.” – rekao je Radek odmah posle meča.Radekom Štepanekom, tada drugi reket Srbije Janko Tipsarević obezbedio je svojoj zemlji izjednačenje u četvrtfinalu Dejvis kupa 2012. godine protiv Češke. “Tipsa” je slavio rezultatom 3:2 (5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7) nakon superdramatične borbe, ali ono što se dešavalo po okončanju susreta bacilo je u senku fenomenalan meč. Naime, Radek Štepanek je odbio da se rukuje sa Jankom, a kao da mu to nije bilo dovoljno, nego je srpskom asu tom prilikom pokazao i srednji prst. Potez češkog tenisera je zgrozio celu sportsku javnost, ali je Štepanek umesto da prizna svoj nesportski potez, odlučio da se pravi lud. “Pružio sam mu ruku, normalno smo se rukovali, ne znam zašto se o tome uopšte priča. Među nama se ništa nije dogodilo.” – rekao je Radek odmah posle meča. Njega je čak pokušao da opravda i selektor Čeha Jaroslav Navratil, koji je izjavio da je video da je Štepanek pružio ruku Janku i da ne zna zašto se uopšte diže tolika frka.
Sa druge strane u srpskom timu, kipteli su od besa. “Štepanek nas je stalno provocirao, to se možda nije videlo na televiziji, ali je bilo tako. Smirivao sam Janka u pauzama gemova tokom celog meča.” – izjavio je posle meča selektor Srbije Bogdan Obradović, a Janko se nadovezao na njegove reči i još jednom objasnio incident, ne krijući svoje razočarenje potezom Štepaneka: “Ne kažem za sebe da sam svetac ili da se ponašam potpuno kao nekad Stefan Edberg, ali uvek se trudim da budem fer na terenu. Kad se on okliznuo ja sam preskočio mrežu i došao da vidim da li je sa njim sve u redu. Razumem da neko može da bude ljut kad izgubi ovakav meč, ali ne razumem ovakvo ponašanje, pokazivanje srednjeg prsta i psovanje u stilu smrdljiva pi***.”
Potez Radeka Štepaneka je sigurno jedan od najnesportskijih u istoriji tenisa, a kako je Janko Tipsarević reagovao nakon nesportskog poteza češkog tenisera, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstTeri Foks – Čovek koji je trčao protiv raka
Sledeći tekstSlobodan Boba Živojinović – Sendvič na meču