Stiv Neš – Asistencija bez gledanja

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Za Stiva Neša se može slobodno reći da nije igrao košarku, već da se igrao košarke. Kanadski plejmeker je svakako jedna od najboljih „jedinica“ NBA lige sa početka 21. veka, a pojedina njegova dodavanja se i danas prepričavaju. Upravo na jedno takvo fenomenalno dodavanje vas podsećamo danas.
10. decembra 2007. godine u Finiksu je gostovao Majami Hit. Bio je to meč u kome je Dvejn Vejd igrao sjajno i vodio „Vrelinu“ do pobede od 117:113. Ipak, jedan drugi potez sa tog meča se mnogo više pamti od još jedne odlične večeri Dvejna Vejda i konačnog rezultata utakmice. Upravo jedan takav kontranapad je „povukao“ i Stiv Neš te 2007. godine protiv Hita, ali ga nije puno saigrača pratilo. Videvši da nema preveliku podršku saigrača, a želevši da brzo završi napad, Neš je krenuo u prodor, pored od njega dosta sporijeg Alonza Morninga. „Zli-Zo“-u je u pomoć priskočio Dorel Rajt i tada je posle odličnog zatvaranja svih puteva ka svom košu dvojca Majamija delovalo da se Kanađanin nalazi u bezizlaznoj situaciji. Ipak, veliki košarkaški majstori, kakav je sigurno bio i Stiv Neš, jesu to baš zbog toga što nađu rešenje i kada se drugima čini da ono ne postoji. Neš je u skoku, „kroz“ dvojac Hita, bez gledanja preko glave poslao loptu pravo u ruke Grenta Hila, koji ga je jedini pratio u kontranapadu i koji je bio potpuno sam u uglu terena, iza linije za 3 poena. Hilu je ostalo samo da „bez koske“ pogodi za 3 poena i time na najbolji način završi fenomenalnu akciju genijalnog Stiva Neša.Sansi su tih godina igrali vrlo atraktivnu košarku, u kojoj je najbitnije bilo postići koš više. Retko se dešavalo da u realizaciju napada ne krenu čim pređu na protivničku polovinu, a kada god su mogli trčali su svi u kontranapad.
Upravo jedan takav kontranapad je „povukao“ i Stiv Neš te 2007. godine protiv Hita, ali ga nije puno saigrača pratilo. Videvši da nema preveliku podršku saigrača, a želevši da brzo završi napad, Neš je krenuo u prodor, pored od njega dosta sporijeg Alonza Morninga. „Zli-Zo“-u je u pomoć priskočio Dorel Rajt i tada je posle odličnog zatvaranja svih puteva ka svom košu dvojca Majamija delovalo da se Kanađanin nalazi u bezizlaznoj situaciji. Ipak, veliki košarkaški majstori, kakav je sigurno bio i Stiv Neš, jesu to baš zbog toga što nađu rešenje i kada se drugima čini da ono ne postoji. Neš je u skoku, „kroz“ dvojac Hita, bez gledanja preko glave poslao loptu pravo u ruke Grenta Hila, koji ga je jedini pratio u kontranapadu i koji je bio potpuno sam u uglu terena, iza linije za 3 poena. Hilu je ostalo samo da „bez koske“ pogodi za 3 poena i time na najbolji način završi fenomenalnu akciju genijalnog Stiva Neša.
Asistencija koju je te decembarske večeri 2007. godine u Finiksu izveo Stiv Neš proglašena je za najbolju u njegovoj prebogatoj karijeri, u kojoj je imao tačno 10335 uspešnih dodavanja. Kako je izgledala jedna od najboljih asistencija u 2007. godini na NBA parketima i zvanično najbolje uspešno dodavanje u karijeri „košarkaškog mađioničara“ Stiva Neša, možete se podsetiti u snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada su srpski kadeti izveli jedan od najboljih kornera u istoriji
Sledeći tekstNeodoljiva reakcija klinca kada je dobio pak