Sva odbojkaška lepota u jednom poenu

Sva odbojkaška lepota u jednom poenu
Sva odbojkaška lepota u jednom poenu
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Mnogi će reći da je odbojka jedan od najlepših sportova i da odbojkaški poeni vrlo često ostavljaju publiku „bez daha“. Ono što je takođe interesanto jeste da će mnogi reći da je ženska odbojka vrlo često atraktivnija od muške i to ne zbog lepog izgleda odbojkašica, već zbog toga što u ženskoj konkurenciji poeni često traju vrlo dugo i oduševljavaju atraktivnošću. Jedan takav poen o kojem danas pišemo viđen je početkom 2012. godine.
Sredinom januara te godine u meču prve kineske lige sastale su se odbojkašice Tianđina i Armija. Tadašnji aktuelni šampion Kine, odbojkašice Tianđina, pred svojim navijačima su vodile sa 2-1 u setovima i 2:1 u četvrtom setu, kada je viđen poen koji je obišao sportsku planetu. Posle odličnog servisa domaćih igračica i lošeg prijema gošći, odbojkašice Tianđina imale su kontranapad, koji nisu realizovale, što je bio samo početak fenomenalnog poena.

Fenomenalan poen odigrale su odbojkašice Tianđina i Armija.
Fenomenalan poen odigrale su odbojkašice Tianđina i Armija.

U narednih skoro dva minuta, lopta je preko 15 puta prelazila sa jedne na drugu stranu mreže, a odbojkašice oba tima su u tim momentima prikazivale svu odbojkašku lepotu. Bilo je tu sjajnih napada, odličnih blokova i reklo bi se neverovatnih odbrana, što je oduševljavalo publiku u dvorani. Pružale su maksimum odbojkašice oba tima u tom poenu u kojem su vrlo često izvodile poteze za koje bi mnogi rekli da se graniče sa mogućim, sve do trenutka dok posle 100 sekundi neverovatne predstave, blokom Vang Ning domaće odbojkašice nisu osvojile poen i povele sa 3:1 u četvrom delu igre. Kineski komentatori su bili oduševljeni viđenim, a i publika u dvorani je bila u  „transu“ posle ovog sjajnog poena, pa je igračice oba tima, koje su jedva dolazile do daha, nagradila ovacijama.
Izveštavajući o ovom poenu mnogi mediji širom zemaljske kugle, tvrdili su da je to bilo skoro puna dva minuta najlepših odbojkaških poteza u jednom poenu, a zbog čega su tako nešto tvrdili mediji i kako je izgledao poen koji je oduševio odbojkašku publiku, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstGol Dejana Stankovića kome se divila cela Italija
Sledeći tekst„Rekao sam pismo!“ – Kada bacanje novčića odluči utakmicu