Tajsonovo ludilo protiv Holifilda

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Okršaj Majka Tajsona i Ivandera Holifilda u Las Vegasu 1997. godine ušao je u antologiju boksa. Boks je sport u kome se očekuje da momci u ringu dobiju tu i tamo koju modricu i posekotinu, pa možda čak i neki prelom. Ali Ivander Holifild je ostao bez parčeta uva. Odgrizao mu ga je Majk Tajson četrdeset sekundi pre kraja treće runde u “MGM areni“ u Las Vegasu!
„Gvozdeni“ Majk je gubio u prve dve runde, a onda je u trećoj rundi u klinču odgrizao parče uva Holifildu. Tajson je potom ispljunuo deo Holifildovog uva na patos, a borba je nastavljena, jer su sudije zaključile da je Holifildova povreda posledica udarca. Čim se borba nastavila Tajson im je dokazao da su pogrešili, Gvozdeni Majk je gubio u prve dve runde, a onda je u trećoj rundi u klinču odgrizao parče uva Holifildu. Tajson je potom ispljunuo deo Holifildovog uva na patos, a borba je nastavljena, jer su sudije zaključile da je Holifildova povreda posledica udarca. Čim se borba nastavila Tajson im je dokazao da su pogrešili, tako što je ugrizao Holifilda za drugo uvo!tako što je ugrizao Holifilda za drugo uvo! Borba je ponovo prekinuta kada je Tajson u pauzi nasrnuo na Holifilda i njegovog trenera, dok su ovi bili u svom uglu. I tek posle toga, obezbeđenje je izvelo Tajsona napolje, a publici je saopšteno: “Sudija Mils Lejn diskvalifikuje Majka Tajsona zato što je ugrizao Ivandera Holifilda za oba uva!“ Svi su bili razočarani ponašanjem velikog idola, koji je zbog svog čina suspendovan i kažnjen sa tri miliona evra.
U svojoj knjizi „Neosporna istina: moja autobiografija“ Tajson je napisao da je bio besan zbog toga što ga je Holifild udarao glavom. „Hteo sam da ga ubijem! Ko je gledao borbu mogao je da vidi koliko puta me je udario glavom. Bio sam besan, bio sam nedisciplinovani vojnik, izgubio sam smirenost, pa sam ga ujeo za uvo.” – napisao je Tajson u autobiografija.
Pogledajte kako je izgledala ta već sada legendarna treća runde u borbi nekadašnjih velikih šampiona i neprijatelja, a danas dobrih prijatelja Majka Tajsona i Ivandera Holifilda.

Prethodni tekstAlley-oop za početak dinastije
Sledeći tekstDani Alves – Šamar rasizmu