Tako mladi, a već nameštaju

Tako mladi, a već nameštaju
Tako mladi, a već nameštaju
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Uzbekistanski golman Umrzakov savladao je kolegu iz reprezentacije Severne Koreje na neobičan način. Nije to bio prvi put da golman daje gol iz degažmana, ali ovakva reakcija protivničkog čuvara mreže je zaista bila neverovatna.
Sve se dogodilo krajem septembra 2016. godine, na utakmici U16 prvenstva Azije između Uzbekistana i Severne Koreje. Obe reprezentacije su uoči te utakmice osigurale prolazak u sledeći krug takmičenja, pa je ova utakmica odlučivala samo o prvom mestu u grupi, ali i protivnicima u daljem toku takmičenja. A prvo mesto odnela je reprezentacija Uzbekistana za šta ponajviše mogu zahvaliti upravo protivničkom golmanu Jang Pak Hou. Naime, u 49. minutu, pri rezultatu 0:0, golman Uzbekistana Jasurbek Umrzakov je ispucao jednu loptu iz svog šesnaesterca. Ona je daleko putovala, a golman Severne Koreje je odlučio da istrči van svog šesnaesterca, na trideset metara od gola, u stilu Manuela Nojera i glavom zaustavi ovu loptu. Zašto, to već nikome nije bilo jasno… Međutim, on je potpuno promašio loptu, pa ga je ona preskočila i putovala prema praznom golu, a Jang Pak Ho je tragikomičnim trkom pokušao da je zaustavi.

Jang Pak Ho je primio gol na neverovatan način.
Jang Pak Ho je primio gol na neverovatan način.

Delovalo je da se baš ne trudi svojski da stigne ne tako brzu loptu, onda je negde oko penala komično pao, zatim ustao i bacanjem pokušao da spreči da ipak završi u mreži. Ali, to se ipak dogodilo, Uzbekistan je poveo sa 1:0, a nakon što je Severna Koreja do 68. minuta primila još dva gola, selektor Jang Jong Su je zamenio svog golmana. Ekipa Uzbekistana savladala je tako Severnu Koreju sa 3:1 na ovom meču i našla se na prvom mestu u grupi D, a navodno poenta cele predstave bila je ta da Severna Koreja izbegne selekciju Iraka i igra sa Omanom u narednoj fazi.
Azijska fudbalska federacija nije sedela skrštenih ruku već je mesec dana nakon incidenta suspendovala Hoa na 12 meseci iz fudbala, jer je „utakmici protiv Uzbekistana doneo loš ugled“, šta god to značilo, a takođe je njemu i tadašnjem selektoru Severne Koreje Jang Jong Suu zabranila nastup na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina naredne godine u Indiji. Video klip AFC-a na JuTjubu, na kom Jang Park Ho prima gol sa celog terena, pregledan je nešto više od 4,6 miliona puta za samo mesec dana, a kako je sve izgledao podsetite se i vi:

Prethodni tekstRobert Čerijot – Stravičan pad na ciljnoj liniji
Sledeći tekstRodmanova trojkaška „paljba“