Trejsi Mekgrejdi – Asistencija sebi, pa sjajno zakucavanje

Trejsi Mekgrejdi - Asistencija sebi, pa sjajno zakucavanje
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

10. februara 2002. godine u Filadelfiji se odigravala utakmica svih tadašnjih najvećih zvezda NBA lige. Imena igrača timova Istoka i Zapada najavljivala su veliki spektakl, koji nije izostao. Preko 19.000 gledalaca u Filadelfiji i milioni kraj malih ekrana imali su priliku da jedne naspram drugih vide Džordana, Ajversona, Kida, Kartera, Alena, Mekgrejdija, Pirsa, Brajanta, O’Nila, Dankana, Garneta, Vebera, Neša, Melouna, Novickog, Stojakovića… U utakmici koja sa ovakvim igračima nije mogla da bude loša, ali u kojoj se po tradiciji nisu igrale vrhunske odbrane, pobedili su „gosti“ iz Zapadne konferencije rezultatom 135:120, a zahvaljujući 31 poenu, 5 asistencija i skokova, titulu MVP igrača susreta u svom rodnom gradu poneo je Kobi Brajant. Ipak, da baš sve na tom susretu ne bude u znaku Brajanta, pobrinula se tada najveća zvezda Orlando Medžika Trejsi Mekgrejdi.
Igrala se druga četvrtina susreta kada je Peđa Stojaković neuspešnim pokušajem šuta sa poludistance vrlo brzo okončao jedan napad Zapada. Loptu pod košem Istoka uhvatio je tadašnji centar Indijana Pejsersa Džermejn O’Nil, koji je potom odmah uposlio Trejsija Mekgrejdija. „T-Mac“ je odmah krenuo u protivnapad, da bi potom kada je zagazio unutar linije za 3 poena odlučio da izvede potez kakav nije viđen do tada na All-Star utakmicama. Nabacio je sa skoro šest metara loptu na tablu, da bi potom posle odigranog „duplog pasa“ sa tablom u skoku prihvatio loptu i vrlo snažno i atraktivno je zakucao sa dve ruke u koš.

Trejsi Mekgrejdi - Fantastično zakucavanje na All-Star utakmici.
Trejsi Mekgrejdi – Fantastično zakucavanje na All-Star utakmici.

„Alley-oop“ zakucavanje koje je izveo Mekgrejdi je totalno zbunilo igrače na parketu, ali i oduševilo gledaoce u Filadelfiji, koji su većinom se podigli na noge i ovacijama nagradili Mekgrejdija za sjajno zakucavanje koje je izveo. Fenomenalno zakucavanje Trejsija Mekgrejdija posle meča izabrano je za najbolji potez All-Star meča, a o njemu je posle susreta govorio i Dirk Novicki: „Bio je to jedan od najspektakularnijih poteza koje sam ikada video!“ – rekao je popularni „Dirkenštajn“ novinarima po završetku meča u Filadelfiji.
Zanimljivo je da je 2005. godine na All-Star meču u Denveru, Vins Karter izveo zakucavanje na gotovo isti način kao „T-Mac“ ranije u Filadelfiji, što su mnogi protumačili kao pokušaja „Vinsenitija“ da „kopira“ igrača sa kojim je u rodbinskim vezama, ali sa kojim tada nije baš bio u najboljim odnosima. Kako je izgledalo zakucavanje Trejsija Mekgrejdija koje je te 2002. godine oduševilo publiku u Filadelfiji i zasluženo izabrano za najbolji potez utakmice najvećih zvezda NBA lige te godine, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstIvander Holifild – Brutalan nokaut kao „poruka“ Tajsonu
Sledeći tekstKad su Fruma gađali urinom