Valentino Rosi – Proslava trijumfa u kojoj je najviše uživao

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Većini ljubitelja brzine prva asocijacija na motociklizam jeste Valentino Rosi. Ovaj fantastični italijanski motociklista ostvario je fenomenalne rezultate na stazi, kojima se svrstao među najbolje motocikliste svih vremena, ali je njegova popularnost reklo bi se i veća od njegovih rezultata. Jedan od razloga za to su svakako fantastična dostignuća na stazi, ali su i Rosijeva neverovatna harizma, kao i velike šoumenske spobosobnosti, veoma bitni faktori za njegovu omiljenost kod navijača. Kombinacija svega toga viđena je i u Herezu 1999. godine.
9. maja 1999. godine vozeći svoju Apriliju, Valentino Rosi trijumfovao je ubedljivo u trci Moto šampionata za motocikli do 250cc (današnji Moto 2 šampionat). Italijan je drugoplasiranog Toru Ukavu ostavio preko 4 sekunde iza sebe, trećeplasiranog Lorisa Kapirosija preko 14 sekundi, a četvrtoplasiranog Franka Batainija čak više od 24 sekunde. Dominantan trijumf je momak koji je polako postajao ljubimaca moto publike, i koga će kasnije ceo sportski svet poznavati pod nadimkom „Doktor“, proslavio na vrlo neobičan i do tada na velikoj sceni neviđeni način.

Valentino Rosi na originalan način proslavlja pobede u Herezu.
Valentino Rosi na originalan način proslavlja pobede u Herezu.

Valentino Rosi je vozeći pobednički krug odjednom zaustavio svoj motocikl pored staze, a onda je dok su se zbunjeni navijači pitali šta će sada uraditi, preskočio bezbedonosnu ogradu i pohitao u toalet koji se nalazio tik pored staze. I dok su se mnogi pitali da li je Valentina samo „priteralo“ u pogrešnom trenutku, on je proveo u toaletu svega par sekundi, da bi potom izašao i zajedno sa svojim timom proslavio pobedu. Bio je to samo još jedan šoumenski trik Valentina Rosija, koji se veoma dopao navijačima i kojim je Italijan pokazao da osim što poseduje fantastične veštine na motociklu, poseduje i velike šoumenske mogućnosti. Kada su skoro 20 godina kasnije novinari pitali Valentina Rosija da odabere svoju omiljenu i najzabavniju proslavu pobede kakvih je tokom karijere imao puno, on je na prvo mesto stavio događaj iz Hereza 1999. godine: „Omiljena proslava pobede u kojoj sam najviše uživao dogodila se u Herezu 1999. godine kada sam posle trijumfa iscenirao odlazak u toalet.“ – izjavio je tom prilikom Valentino Rosi.
Kako je izgledala vrlo zabavna i komična proslava trijumfa Valentina Rosija na trci u Herezu 1999. godine, u kojoj je po sopstvenom priznanju i najviše uživao, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada je Asprilja prevario svog trenera i prekinuo Milanov čuveni niz
Sledeći tekst„Davidova“ rampa za košarkaškog „Golijata“