Vejn Bridž i Džon Teri – Bez rukovanja zbog žene

Dugo godina kapiten Čelsija i engleske fudbalske reprezentacije Džon Teri imao je u javnosti status nekoga na koga bi klinci trebalo da se ugledaju, ali to se onda naglo promenilo.
Fudbalska Engleska bila je na nogama. Besan je bio tadašnji selektor Kapelo koji je zahtevao objašnjenje, ali uznemirena je bila i „vojska“ navijača “Gordog Albiona”. Nije se dogodio neki tragičan poraz ili povreda. Ništa slično. Dogodio se izlet kapitena Džona Terija u krevet bivše verenice svog prijatelja. Svi se sećaju te afere koja je potresala britansko ostrvo 2010. godine, tako što je Teri spavao sa manekenkom Vanesom Peronsel, devojkom tadašnjeg saigrača iz reperezentacije Vejn Bridža. Bridž je tada odbio da sa reprezentacijom ide na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku. „Ne želim sedeti sa njim u avionu. Bridž je pre meča najavio da se neće rukovati sa Terijem i to obećanje je ispunio! Navijači Čelsija zviždali su Bridžu, koji se rukovao sa ostatkom postave londonske ekipe. Trenutak kada je Bridž ignorisao ispruženu Terijevu ruku prikazan je kao događaj dana u Britaniji ne samo na sportskim već i informativnim televizijskim kanalima.Ne želim trenirati sa njim. Pa makar to značilo da ne idem na Svetsko prvenstvo.“ – prenosile su Bridžove reči engleski mediji nakon što su pisali kako je Teri imao ljubavnu aferu sa francuskim modelom za donji veš. Selektor engleske Fabio Kapelo, pošto je saznao za skandal, odlučio je da oduzme Teriju kapitensku traku, a on je postao jedna od najomraženijih ličnosti na ostrvu.
Usledio je prvi susret dva igrača nakon afere, u februaru 2010. godine. Sastali su se Čelsi i Mančester Siti. Bridž je pre meča najavio da se neće rukovati sa Terijem i to obećanje je ispunio! Navijači Čelsija zviždali su Bridžu, koji se rukovao sa ostatkom postave londonske ekipe. Trenutak kada je Bridž ignorisao ispruženu Terijevu ruku prikazan je kao događaj dana u Britaniji ne samo na sportskim već i informativnim televizijskim kanalima. Novinari širom britanskog ostrva analizirali su ovaj snimak nekoliko minuta, proučavajući ga iz svih mogućih uglova. Samo iz tog razloga Sportska sećanja vas podsećaju na trenutak kada je Terijeva ruka ostala u vazduhu.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This