Velika tuča na vaterpolo meču u Indoneziji

Velika tuča na vaterpolo meču u Indoneziji
Velika tuča na vaterpolo meču u Indoneziji
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Verujemo da će mnogima od vas sama informacija da se u Indoneziji igra „ozbiljan“ vaterpolo biti nešto što do sada nikada nisu čuli. Ipak, da vaterpolo u Indoneziji može itekako da bude zanimljiv i da izazove svetsku pažnju videlo se u polufinalu Indonezijiskih nacionalnih igara 2016. godine, kada su dešavanja sa meča između Zapadne Jave i Južne Sumatre obišla planetu.
Tog 19. septembra 2016. godine navijači su ispunili “Jalak Harupat Soreang Stadion” u Bandungu sa željom da prisustvuju vaterpolo spektaklu u polufinalnom duelu Indonezijiskih nacionalnih igrara između Zapadne Jave i Južne Sumatre. Iako su spektakl dobili, i to onaj u kome su i sami učestvovali, to ipak nije bilo nešto čemu su se nadali. Posle prve četvrtine utakmice ništa nije nagoveštavalo da će u nastavku uslediti veliki incident kakav gotovo da nije viđen na vaterpolo mečevima, a on se dogodio već u drugoj četvrtini.

Igrači i navijači Južne Sumatre su bili nezadovoljni suđenjem, pa su fanovi ove ekipe počeli da gađaju arbitre flašama, što je izazvalo nervozu u bazenu i sukob među igračima. Od običnog koškanja i verbalnog sukoba, sve se brzo u bazenu pretvorilo u fizički obračun u kome su igrači oba tim razmenjivali udarce pesnicama. Kada se posle nekog vremena situacija konačno smirila u bazenu, na tribinama je nastao haos, pošto se sukob iz bazena preneo na tribine, gde su pristalice obe ekipe ušle u veliki fizički obračun. Sukob je bio toliko žestok, da su na kraju morale da intervenišu policijske i vojne snage i nekako smire situaciju.
Tuča na vaterpolo meču u Indoneziji.

Igrači i navijači Južne Sumatre su bili nezadovoljni suđenjem, pa su fanovi ove ekipe počeli da gađaju arbitre flašama, što je izazvalo nervozu u bazenu i sukob među igračima. Od običnog koškanja i verbalnog sukoba, sve se brzo u bazenu pretvorilo u fizički obračun u kojem su igrači oba tim razmenjivali udarce pesnicama. Kada se posle nekog vremena situacija konačno smirila u bazenu, na tribinama je nastao haos, pošto se sukob iz bazena preneo na tribine, gde su pristalice obe ekipe ušle u veliki fizički obračun. Sukob je bio toliko žestok da su na kraju morale da intervenišu policijske i vojne snage i nekako smire situaciju.
Posle višeminutnog prekida meč je ipak nastavljen, Zapadna Java je trijumfovala sa 15:6, ali je rezultat ostao u senci „ludila“ koje se dešavalo tokom meča i u bazenu i na tribanama. Kako je izgledala jedna od najvećih tuča u istoriji vaterpola, koja se dogodila u za ljubitelje vaterpola egzotičnoj Indoneziji, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstGde je završila olimpijska zlatna medalja Muhameda Alija?!
Sledeći tekstSpektakularno zakucavanje Darka Miličića