Spektakularno zakucavanje Darka Miličića

Spektakularno zakucavanje Darka Miličića
Spektakularno zakucavanje Darka Miličića
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

O NBA karijeri Darka Miličića gotovo da se sve zna. Visoka pozicija na jednom od jačih draftova, ali onda ne toliko zapažena karijera u Detroitu, u kojem je uglavnom dobijao priliku da igra u „garbidž tajmu“. Ipak, Darko se pobrinuo da i pored slabašnog učinka u Pistonsima, bar na trenutak nekim svojim sjajnim potezima pokaže publici u Americi zašto ga je Džo Dumars birao kao drugog pika na draftu.
Dana 18. oktobra 2005. godine u „Oburn Hils Palasu“ u Detroitu igrala se jedna od poslednjih predsezonskih utakmica pred start nove NBA sezone u kome su se sastali Pistonsi i Maveriksi. Gosti su slavili u duelu u kojem je rezultat bio u drugom planu i gde su rezervisti konačno dobili više prilike da se nametnu svojim trenerima i obezbede sebi veću minutažu u novoj sezoni. Jedan od rezervista koji je u tom susretu dobio veću minutažu bio je i Darko Miličić, a Detroitov „pobednički tompus“ je svoje minute odlično iskoristio. Pružio je Darko dobru partiju, meč završio sa dvocifrenim učinkom, ali je uspeo i da jednim potezom oduševi prisutnu publiku i komentatore susreta, kao i da obezbedi sebi mesto u TOP 10 poteza tog predsezonskog dana.

Pružio je Darko odličnu partiju, meč završio sa dvocifrenim učinkom, ali je uspeo i da jednim potezom oduševi prisutnu publiku i komentatore susreta, kao i da obezbedi sebi mesto u TOP 10 poteza tog predsezonskog dana. Sredinom druge četvrtine Miličić je primio loptu na kapici, da bi potom u stilu bekova krenuo u prodor po slabijoj desnoj strani. Pokušao je Darka nekako da isprati centar gostiju DeSanja Diop, ali nije mogao nikako da stigne Srbina, koji je posle silovitog prodora, iz pet koraka uspeo da levom rukom silovito zakuca i stavi Diopa na „poster“, a centar Dalasa je uspeo samo da faulom začini spektakularan potez Miličića.
Spektakularno zakucavanje Darka Miličića.

Sredinom druge četvrtine Miličić je primio loptu na kapici, da bi potom u stilu bekova krenuo u prodor po slabijoj desnoj strani. Pokušao je Darka nekako da isprati centar gostiju DeSanja Diop, ali nije mogao nikako da stigne Srbina, koji je posle silovitog prodora, iz pet koraka, uspeo da levom rukom silovito zakuca i stavi Diopa na „poster“, a centar Dalasa je uspeo samo da faulom začini spektakularan potez Miličića. Malobrojna publika u „Oburn Hils Palasu“ bila je oduševljena potezom njihovog miljenika, koji iako nije puno igrao, našao je svojom harizmom i nekim zaista spektakularnim potezima svoje mesto u srcu navijača Pistonsa.
Iako je posle dobre partije u meču sa Dalasom delovalo da će Darko u narednoj sezoni imati više prostora za igru u timu Detroita, to se nije dogodilo, pa je Miličić vrlo brzo dres Pistonsa zamenio za dres Medžika. Ipak, sa nekoliko spektakularnih poteza u dresu tima iz „Motor sitija“ Darko je samo na trenutke pokazao o kolikom se košarkaškom talentu radilo, a jedan od svakako najspektakularnijih poteza je „posterizovanje“ DeSanja Diopa. Kako je izgledalo ovo spektakularno zakucavanje Darka Miličića, možete da se podsetite na snimku pred vama.

Prethodni tekstVelika tuča na vaterpolo meču u Indoneziji
Sledeći tekstAleksandar Kolarov – „Projektil“ u glavu sudiji