Veoma neinteligentan način da se dobije crveni karton

Veoma neinteligentan način da se dobije crveni karton
Veoma neinteligentan način da se dobije crveni karton

Krajem oktobra 2011. godine u 15. kolu ukrajinske lige igrači Dnjepra imali su teško gostovanje u Lavovu na stadionu “Ukrajina”, protiv ekipe Karpati. Imala je gostujuća ekipa sreće, ali i Nikolu Kalinića tada u svojim redovima, koji je već u trećem minutu zatresao mrežu protivnika i doveo svoju ekipu u vođstvo. Ali trebalo je to vođstvo i sačuvati. Do poluvremena je gostima to uspelo. A onda u drugom poluvremenu, u 61. minutu, kako bi sačuvao svih jedanaest igrača na terenu, trener Dnjepra Huande Ramos poseže za izmenom.
Plan je zameniti beka, Samjuela Inkoma, koji već ima žuti karton. Trebalo je to da bude obična protokolarna stvar kada se vrši izmena. Četvrti sudija je podigao semafor, a videvši svoj broj 2 na njemu fudbaler Dnjepra je krenuo ka svojoj klupi, dok je igra zaustavljena… A onda je internacionalac iz Gane napravio veliku glupost. Ne razmišljajući Inkom je izlazeći sa terena skinuo svoj dres. Kako se približio aut liniji, tako je pritrčao sudija i dao mi u drugi žuti karton zbog ovog gesta. Samjuel Inkom je u prvi mah bio zbunjen, ali se nije bunio, pognute glave sa dresom u ruci napustio je igralište.

Samjuel Inkom dobio je drugi žuti karton zbog skidanja dresa prilikom izlaska sa terena.
Samjuel Inkom dobio je drugi žuti karton zbog skidanja dresa prilikom izlaska sa terena.

“Samjuel je već imao žuti karton, a poznato je da ako skinete dres na terenu dobićete žuti karton. To je neoprostiva greška našeg igrača. Profesionalci ne smeju sebi da dozvole takve greške.” – izjavio je nakon meča trener Dnjepra, Huande Ramos. Samjuel Inkom, koji je u tom trenutku čak bio na meti Liverpula, imao je još bizarnije objašnjenje nego što je sam postupak bio. On je za Švajcarske medije “branio” sebe izjavom u kojoj je okrivio vreme i da je zbog hladnoće morao da skine dres: “Ovde je veoma hladno. Temperatura je ispod nule.” – izjavio je tada 22-godišnji igrač iz Gane. Srećom po njega Dnjepro je na kraju i sa igračem manje postigao pogodak i završio utakmicu pobedom od 2:0.
Mnogi su osudili arbitra ove utakmice govoreći da je trebalo da “progleda kroz prste” mladom igraču gok su drugi bili čvršćeg stava – “pravila su pravila”! U videu koji je pred vama možete se podsetiti jednog od bizarnijih crvenih kartona koji je neki igrač dobio, a da li je opravdano procenite sami:

Prethodni tekstSkoti Pipen – „Monstruozno“ zakucavanje preko Juinga uz poruku za Spajka Lija
Sledeći tekst„Rukometna inovacija“ Svetlane Kitić