Vladimir Radmanović – „Horor“ salto

Vladimir Radmanović -
Vladimir Radmanović - "Horor" salto
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Iako su Pistonsi te sezone igrali odlično i imali bolji skor od protivnika, Sijetl Supersoniksi su ih prosto pregazili 22. decembra 2001. godine na svom terenu, u okviru meča regularne sezone NBA lige. Sijetl je već posle tri četvrtine imao 25 poena prednosti. Potom su igrači Supersoniksa rutinski priveli meč kraju. U domaćem timu istaklo se dosta pojedinaca. Može se reći da je gotovo svaki igrač bio na visini svog zadatka. Među onima koji su prikazali zapaženu partiju bio je i tadašnji ruki Vladimir Radmanović.

Vladimir Radmanović je posle atraktivnog zakucavanja završio na parketu

Odigrao je Radmanović, koji će nekoliko godina kasnije u dresu Soniksa postići čak 8 trojki protiv Lejkersa u „Stejpls Centru“, jednu od boljih partija te sezone. Kao starter postigao je 18 poena, uz samo tri promašaja iz igre. Imao je i nekoliko atraktivnih poteza koji su oduševili domaće navijače. Jedan od takvih poteza viđen je i u poslednjoj četvrtini. Ipak, on se umalo pretvorio u potpuni horor.

Vladimir Radmanović igrao je odlično u dresu Sijetla.
Vladimir Radmanović igrao je odlično u dresu Sijetla.

Posle oduzete lopte, krenuo je Vladimir Radmanović sam u brzi kontranapad. Nakon odličnog vođenja lopte i neuspelog pokušaja dvojice igrača Pistonsa da ga zaustave, ruki iz Srbije prelepim zakucavanjem sa dve ruke postiže nove poene. Ipak, dok navijači aplaudiraju, Vladimir Radmanović se ispušta sa obruča i posle salta veoma nezgodno pada na parket.

Radmanović je dobro prošao posle jezivog pada

Bio je to jeziv pad. Svi su se uplašili i pomislili da je Radmanović doživeo ozbiljniju povredu, ali na sreću to se nije dogodilo. I pored zaista horor pada, Vladimir Radmanović je prošao bez težih posledica. Samo 7 dana kasnije ponovo je bio na parketu.
Iako su mnogi na trenutak pomislili da je Dejmon Džons blagim guranjem sa leđa uticao na to da Radmanović nezgodno padne posle zakucavanja, ipak se čini da igrač Pistonsa nije bio kriv za horor pad tadašnjeg rukija Supersoniksa. Kako je izgledao pad Radmanovića posle zakucavanja na meču Sijetla i Detroita, koji je mogao ozbiljno da mu ugrozi zdravlje, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstDžefri Džulmis – Olimpijski duh pre svega
Sledeći tekstPiksijeva volejčina