Zakucavanje Divca na "kraljevsku" asistenciju Vebera - Sportska sećanja

Zakucavanje Divca na „kraljevsku“ asistenciju Vebera

Sakramento Kingsi su dugo godina važili za jednu od najgorih franšiza u NBA ligi, a onda se sve to promenilo krajem devedesetih godina prošlog veka. Tada je generalni menadžer Kingsa Džef Petri „napravio“ tim koji je trebao da dođe do šampionskog prstena, ali i da igra najatraktivniju košarku. U ovom prvom nažalost nisu uspeli, ali je zato košarka koju su igrali bila jedna od najlepših u NBA istoriji, pa su igrači „Kraljeva“ redovno završavali u TOP 10 dana, nedelje, meseca, sezone. Danas se podsećamo upravo jednog takvog atraktivnog poteza koji je završio u TOP 10, a koji je delo dvojice visokih igrača Kingsa Krisa Vebera i Vlade Divca.
29. marta 2002. godine Sakramento Kingsi su gostovali u „Šarlot Koloseumu“, gde su igrali protiv domaćih Hornetsa. Bila je to najuspešnija sezona Kingsa od kako su u Sakramentu, u kojoj su igrali odlično i da nije bilo trojke Roberta Orija u četvrtom meču finala zapadne konferencije, verovatno bi je okončali sa šampionskim prstenom. Na poslednjem gostovanju te generacije Hornetsima u Šarlotu (na kraju te sezone Hornetsi su se preselili u Nju Orleans), na koloritnom parketu u „Šarlot Koloseumu“, Jedna od takvih akcija koja pokazuje briljantnost centara Sakramenta viđena je i na poslednjem gostovanju Kingsa u Šarlotu. Sredinom prve četvrtine, Kris Veber je odigrao „pik“ sa Dagom Kristijem, koji je uposlio svoju prvu zvezdu tima dodavanjem iza leđa. Veber je po prijemu lopte fintirao šut, a potom dodavanjema iza leđa o parket, u stilu najboljih plejmekera poslao loptu Vlade Divcu, koji se odlično ubacio ispred centra Šarlota Džamala Meglora. Odmah je Vlade krenuo na zakucavanje i „posterizovanjem“ Meglora na najlepši način je završio vrlo atraktivnu akciju Kingsa, u kojoj su viđena dva dodavanja iza leđa.koji mnogi ljubitelji NBA lige verovatno nisu zaboravili, Kingsu su zabeležili sigurnu pobedu rezultatom 92:87, a Kris Veber i Vlade Divac su izveli jedan od lepših poteza te sezone.
Mnogi će reći da su „Kraljevi“ igrali najlepšu košarku tih godina najviše zbog toga što su njihovi visoki igrači imali fantastičan osećaj za igru i košarku igrali „mozgom“. Jedna od takvih akcija koja pokazuje briljantnost centara Sakramenta viđena je i na gostovanju Kingsa u Šarlotu. Sredinom prve četvrtine, Kris Veber je odigrao „pik“ sa Dagom Kristijem, koji je uposlio svoju prvu zvezdu tima dodavanjem iza leđa. Veber je po prijemu lopte fintirao šut, a potom dodavanjema iza leđa o parket, u stilu najboljih plejmekera poslao loptu Vlade Divcu, koji se odlično ubacio ispred centra Šarlota Džamala Meglora. Odmah je Vlade krenuo na zakucavanje i „posterizovanjem“ Meglora na najlepši način je završio vrlo atraktivnu akciju Kingsa, u kojoj su viđena dva dodavanja iza leđa.
Akcija u kojoj je Veber asistirao, a Divac zakucao, završila je u vrhu TOP 10 te nedelje, a našla se i među najboljim potezima te sezone. Malo je ljudi koji nisu voleli Kingse tih godina, a kako je izgledala jedna od akcija koja je pokazala košarkašku genijalnost centara Sakramenta i koja će mlađima pomoći da shvate zašto su Kingsi u to vreme imali veliku podršku navijača širom planete, možete pogledati u snimku koji je pred vama.

Related Post

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This