Fer-plej gest Drage Vukovića

Fer-plej gest Drage Vukovića

U derbiju 12. kola rukometne Bundeslige 2015. godine, Kil je kao gost pred 9.000 navijača savladao Fukse Berlin rezultatom 27:24, ali bi taj meč i pored sjajnog rukometa, bio vrlo brzo zaboravljen, da ga nije svojim fer-plej potezom obeležio igrač domaćih Drago Vuković.
Igrao se 27. minut prvog poluvremena, Berlinci su vodili sa 12:9 i imali napad. U tom napadu Fuksea, legendarni norveški rukometaš Erlend Mamelund, koji je tada igrao za Kil, napravio je prekršaj na Dragi Vukoviću. Učinilo se svima u prvom trenutku, pa i jednom od sudija, da je faul bio u predelu lica i zato je arbitar odmah zaustavio igru kako bi dodelio isključenje igraču Kila.  Sudija je podigao dva prsta i pokazao da Mamelund treba da napusti igru, ali je tada Drago Vuković prišao sudiji i objasnio mu da faul nije bio za “dva minuta”. Sudija je prihvatio mišljenje hrvatskog rukometaša, otišao do zapisničkog stola i poništio svoju odluku, pa je Norvežanin ipak ostao na terenu. Sudija je podigao dva prsta i pokazao da Mamelund treba da napusti igru,  ali je tada Drago Vuković prišao sudiji i objasnio mu da faul nije bio za “dva minuta”. Sudija je prihvatio mišljenje hrvatskog rukometaša, otišao do zapisničkog stola i poništio svoju odluku, pa je Norvežanin ipak ostao na terenu. Dvoranom Maks Šmeling u Berlinu se u tom trenutku prolomio aplauz, publika je ovacijama nagradila Dragu Vukovića, zbog fer-plej gesta kakav se nažalost retko viđa na sportskim terenima.
U vreme kada je pritisak rezultata na sve sportiste i sportske radnike i preveliki, čini se da je fer-plej pao u drugi plan. I zato ne čudi što je 2015. godine većina medija prenelo u svom sportskom delu vest o prelepom fer-plej gestu Drage Vukovića, koji nije česta pojava na sportskim terenima. Kako je izgledao fer-plej potez Drage Vukovića o kome je početkom novembra 2015. godine „brujala“ sportska Evropa, možete se podsetiti u snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstNorbert Madaraš – Gol za evropsku krunu
Sledeći tekstZakucavanje Divca na „kraljevsku“ asistenciju Vebera