Zakucavanje Juseina Bolta

Zakucavanje Juseina Bolta
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Od 2003. godine, deo svakog NBA All-Star vikenda je i utakmica poznatih ličnosti. U njoj nastupaju NBA legende, igračice WNBA lige, ali i poznati sportisti iz drugih sportova, kao i druge poznate „face“. „Celebrety game“ se tako održala i 2013. godine, tokom All-Star vikenda u Hjustonu, a ona će ostati najviše upamćena po jednom potezu tada najboljeg sportiste planete, Juseina Bolta.
Te 2013. godine u Hjustonu, poznati su bili podeljeni u ekipe Istoka i Zapada. Istočnjake je sa klupe predvodio Rasel Vestrbuk, dok je na „užarenoj“ klupi zapadnjaka sedeo Džejms Harden. Momci koje je sa klupe predvodila tadašnja najpoznatija košarkaška brada, slavili su ubedljivo na susretu sa 56:36, Bolt je taj susret završio sa postignuta 2 poena, ali je ta dva poena postigao na takav način da je to bilo i više nego dovoljno da obeleži susret. Naime, na nešto više od 30 sekundi pre kraja prve četvrtine, Jusein Bolt je primio loptu u jednoj kontri istočnjaka, da bi potom uz „blage“ korake, silovito sa dve ruke zakucao loptu u koš, a onda se i malo „ljuljao“ na obruču. Njegovo zakucavanje oduševilo je navijače u dvorani, komentatore susreta, ali najviše njegovog trenera Rasela Vestbruka, koji je na „boltovski“ način, potezom ruku koji je Jusein patentirao na sportskim borilištima, proslavio zakucavanje svog pulena.a do trijumfa ih je predvodio glumac i stend-ap komičar Kevin Hart, koji je poneo i MVP titulu (što mu je jedna od mnogobrojnih MVP titula na ovim susretima). Ipak, da se posle meča više priča o poraženom timu zaslužan je Jusein Bolt, koji je tog februarskog dana nastupao za tim Rasela Vestbruka.
Bolt je taj susret završio sa postignuta 2 poena, ali je ta dva poena postigao na takav način da je to bilo i više nego dovoljno da obeleži susret. Naime, na nešto više od 30 sekundi pre kraja prve četvrtine, Jusein Bolt je primio loptu u jednoj kontri istočnjaka, da bi potom uz „blage“ korake, silovito sa dve ruke zakucao loptu u koš, a onda se i malo „ljuljao“ na obruču. Njegovo zakucavanje oduševilo je navijače u dvorani, komentatore susreta, ali najviše njegovog trenera Rasela Vestbruka, koji je na „boltovski“ način, potezom ruku koji je Jusein patentirao na sportskim borilištima, proslavio zakucavanje svog pulena.
„Bio je ovo vrlo težak meč, koji je tim Zapada odigrao puno bolje. Želeo sam da pokažem i više, ali mi osim zakucavanja ostalo nisu dozvolili dobrom odbranom. Kada su u poslednjoj četvrtini zaigrali presing preko celog terena, pitao sam se šta je ovo, jer sam mislio da se neće igrati tako ozbiljno i naporno na utakmici poznatih ličnosti. Sve u svemu bilo je dobro, s obzirom na to da nisam igrao košarku još od kada sam bio dete. Volim košarku, ali ipak više volim fudbal.“ – rekao je novinarima posle susreta Jusein Bolt o svom nastupu na NBA All-Star utakmici poznatih.
Kako je izgledalo zakucavanje Juseina Bolta sa dve ruke, kojim je obeležio utakmicu poznatih tokom NBA Ol-Star vikenda 2013. godine, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKad bejzbol igrač ubije pticu
Sledeći tekstKada je nemoćni Kenijac pesnicom udario Gebreselasija